Hotel Arena & Kruidenparadijs PARK

Jarenlang woonde ik vlakbij het Oosterpark in Amsterdam en Amsterdam Oost is nog steeds één van mijn lievelingsbuurten van de stad. Toen ik werd uitgenodigd om het geheel vernieuwde Hotel Arena te komen bewonderen en een vorkje te prikken in bijbehorend restaurant PARK, fietste ik mezelf een zweetsnor van enthousiasme & nieuwsgierigheid…

Park

De renovatie van Hotel Arena is in handen van TeamV Architectuur en TANK Interior Design. Het gebruik van veel glas, een open structuur, groen en aardse tinten haalt het prachtig groene park naar binnen. Op 1 september is de verbouwing van Hotel Arena officieel voltooid, maar restaurant PARK is al af! Het boetiekhotel krijg er maar liefst 16 nieuwe kamers bij.

Park AmsterdamPark AmsterdamParkParkPark

Bijzonder is de grote kruidentuin bij het restaurant. Het menu focust op groentes en, hoe kan het ook anders, kruiden. Daarnaast staan er voor de carnivoren onder ons ook eerlijke vis- en vleesgerechten op de kaart, zoals een bijzonder smaakvolle ‘herb-crusted lamb’! Yummm.

ParkParkPark

Mijn hoogtepunten van het diner zijn de krokante Kataifi Gamba’s met frisse mango, de Norwegian Scallops met geroosterde macadamianoten en de malse Herb-Crusted Lamb. De sfeer is top, met kaarsen op tafel, vriendelijke bediening en een prachtig interieur. Probeer ook zeker de Domain Pouderoux, Maury Vendange dessertwijn!! Wel op eigen risico… Kom maar op de fiets of bestel een Uber naar huis;-).

Park AmsterdamParkParkPark

Restaurant PARK heeft een enorm terras, dat uitkijkt over het mooie, groene Oosterpark. Ik denk zo maar dat ik hier deze zomer veel te vinden zal zijn: een ijskoud glas Sauvignon Blanc, een verfrissende cocktail en een paar dozijn Kataifi Gamba’s… I’ll be back.

Park

Restaurant PARK & Hotel Arena, ‘s-Gravesandestraat 55, Amsterdam. Ingang via het Oosterpark!
Klik HIER voor het volledige menu.

Klik HIER voor de lijst met de leukste nieuwe hotspots van Amsterdam!

♥ Je kunt Little Wanderbook volgen op InstagramBloglovin’, Twitter & Facebook!

Share on…Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on StumbleUponEmail to someonePrint this page