Kitchen & Bar Van Rijn, Rembrandtplein

Op het Rembrandtplein wemelt het iedere dag van de toeristen. Je vindt hier op bijna iedere hoek wel een coffeeshop of café, waar je ‘Amsterdammers’ niet snel zult vinden. Er zijn echter een paar leuke uitzonderingen. Ben je bijvoorbeeld al ooit bij Kitchen & Bar Van Rijn geweest?

Kitchen & Bar Van RijnKitchen & Bar Van RijnFoto credits bovenstaande foto’s: Typhoon Hospitality

Door het prachtige interieur, de indrukwekkend grote bar en bijzondere, culinaire verrassingen, is dit één van mijn favoriete spots op het Rembrandtplein. De wijnkaart is dik in orde, met o.a. mijn lievelings Sauvignon Blanc uit de Marlboroughregio in Nieuw Zeeland!

Kitchen & Bar Van Rijn

We beginnen de avond met een verfrissende, Oosterse amuse van watermeloen, geïmpregneerd met gemberbier, wasabi mayonaise & sesam. Daarnaast een gnocchi van griesmeel, kerrie & gerookte eierdooier. Yummm!

Kitchen & Bar Van RijnKitchen & Bar Van Rijn

Het hoofdgerecht van mijn tafelgenoot is een smeuïge risotto, met een krokantje van parmezaan, asperges, gedroogde tomaat & wortel. Ik neem de malse, gebraden kalfsentrecote met artisjok, wortel, rodewijnjus en pommes dauphine.

Kitchen & Bar Van RijnKitchen & Bar Van Rijn

Maar het hoogtepunt is toch wel het dessert! Misschien wat aan de zoete kant, maar daar hou ik stiekem wel van. We delen de witte chocolademousse, aardbeiencrème, aardbeien ‘explosie’ en aardbeienroomijs. Ook het yoghurtijs, iets zoeter dan verwacht, met crème van yoghurt, citroen & flower power is in no time van het mooie bord verdwenen!

Kitchen & Bar Van Rijn

De bediening is vriendelijk en de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend bij Kitchen & Bar Van Rijn. Voor een hoofdgerecht betaal je gemiddeld €23,-. Probeer ook zeker een bijzondere cocktail!

Klik HIER voor het volledige menu!

Een andere leuke spot bij het Rembrandtplein is street art restaurant De Bajes. Klik HIER voor de post!

Kitchen & Bar Van Rijn, Rembrandtplein 17, Amsterdam

♥ Je kunt Little Wanderbook volgen op InstagramBloglovin’, Twitter & Facebook!

Share on…Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on StumbleUponEmail to someonePrint this page