Restaurant Jacobsz, Amsterdam Oost

Restaurant Jacobsz is gevestigd in een waanzinnig mooi monumentaal pand aan de Middenweg, waar onze kleine strateeg Napoleon 200 jaar geleden de sleutel van Amsterdam overhandigd kreeg. Want ja, 1 sleutel was blijkbaar genoeg in die tijd. Jacobsz is vernoemd naar de ontwerper van het pand: Caspar Philips Jacobszoon, die zich vestigde in de voormalige “Herberg het Regthuys”.

Restaurant Jacobsz

Het interieur voelt als een gezellige huiskamer, inclusief sierkeuken, gele muren en leuke lichtletters. De Nicemakers, ook verantwoordelijk voor het interieur van SLA en The Hoxton, hebben weer een klein meesterwerkje afgeleverd. Op de eerste verdieping vind je een fancy sigarenlounge/ whiskybar met flessen uit een oude wereldbol. We like! De enorme ruimte ernaast, met hoog plafond, oude bar en een gezellige huiskamer, is geschikt voor evenementen en private dining-aanvragen.

Restaurant JacobszRestaurant JacobszRestaurant Jacobsz

Bij binnenkomst krijgen we de vraag of we naast elkaar willen zitten. Uhm, ja graag! Hoe vaak gebeurt het niet dat je tegenover elkaar MOET zitten als je met z’n tweeën bent. Zeker date-technisch gezien bloedirritant. Alsof je op een sollicitatie gaat… Maar niet bij restaurant Jacobsz. Hier kun je gezellig naast elkaar aanschuiven!

Restaurant JacobszRestaurant JacobszRestaurant Jacobsz

Hoewel de kaart ‘simpel’ lijkt: je ziet alleen een aantal ingrediënten staan, zoals ‘galiameloen – coco blanc – venkel etc.”, worden we gang na gang getrakteerd op de meest creatieve en heerlijke creaties. Ieder bord ziet er uit als een kunstwerkje! De vriendelijke sommelier neemt risico’s en laat ons bijzondere en uitgesproken wijnen proeven, die we anders nooit hadden gekozen bij de gerechten. Een bijzondere match met de gerechten.

Restaurant JacobszRestaurant JacobszGaliameloen – coco blanc – geitenkaas uit Heeze – koriander – venkel

Restaurant JacobszMakreel – waterkers – koolrabi – furikake – basmati

Restaurant Jacobsz staat na dit eerste bezoek heeeeel hoog op mijn lijstje van favoriete adresjes in Amsterdam. De sfeer is informeel & gezellig, maar je eet op topniveau en voor een vriendelijke prijs! We vonden de bediening zo leuk en goed, dat we het gevoel hadden dat we er vrienden bij hebben gekregen deze avond. Napoleon zou hier kind-aan-huis zijn en glunderen vanuit zijn kinderzitje. Wat een TOP-restaurant!

Restaurant JacobszSchelvis – mosselen – bloemkool – geuze – dille

Restaurant JacobszIberico – maïs – harrira – geitenyoghurt – duizend en één nacht

Restaurant JacobszRestaurant JacobszWitte perzik – framboos – amandel – vanille

Restaurant JacobszKefir kaas – witte chocolade – schrobbeler – laurier

3-gangen menu: €34
4-gangen menu: €42
5-gangen menu: €49

Brunch – lunch – diner

Een aantal foto’s zijn gemaakt door mijn getalenteerde, fotograferende vriendin Randy Fokke. Zie watermerk. Dit is haar website voor meer inspiratievolle kiekjes: http://www.randyfokke.nl.

Restaurant Jacobsz, Ringdijk 1a, Amsterdam
http://www.jacobsz.amsterdam

♥ Je kunt Little Wanderbook volgen op InstagramBloglovin’, Twitter & Facebook!

Share on…Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on StumbleUponEmail to someonePrint this page