De 6 Beste Aanwinsten van Amsterdam in 2015


Het is lastig om alle nieuwe openingen bij te houden in Amsterdam! Er gebeurt zoveel en het ene na de andere mooie restaurant opent zijn deuren. In 2015 zijn er een paar echte must visits bijgekomen. Dit zijn mijn favorieten tot nu toe! ♥

6 Beste Aanwinsten
1. Panache
Wat een te gekke plek! Als je hier binnenkomt, kan er al bijna niets meer fout gaan. De mooie azulejos tegels, de grote vogelkooien, romantisch kaarslicht en de tropische planten doen je even vergeten dat je in Amsterdam bent! De bediening is vriendelijk, de wijnkaart uitgebreid, je lievelingscocktail kun je ook als pitcher bestellen; ideaal voor een verjaardag & van de Pulpo Haze met truffel viel ik bijna van mijn stoel zo lekker!! Doe jezelf een plezier en bestel The Rhubarbian met vanille….
http://www.cafepanache.nl


6 Beste Aanwinsten
1. HappyHappyJoyJoy
Heel erg slim deze nieuwe Aziatische aanwinst. Een plek als HappyHappyJoyJoy was er nog niet in Amsterdam. Deze nieuwe hotspot van Julius Jaspers is pas drie weken open en nu al mega populair. Eén stap binnen en ik krijg een Bangkok déjà vu! Kies een plekje in dit ruime restaurant onder de tientallen parasollen aan het plafond, bij de keuken of in de huiskamer. Er is een klein ‘private dining’ gedeelte, maar de huiskamer vind ik het gezelligst. Op de kaart staan allemaal kleine gerechtjes van ongeveer 6 euro per stuk, perfect om te delen met vrienden. Wij bleven maar bestellen! Vooral de Boas met Peking eend en de Sechuan Shredded Beef bleven maar komen… Zooooo lekker allemaal! I’ll be back…
Reserveren


3. The Roast Room
In Zuid, vlakbij de Rai, vind je dit leuke nieuwe vleesrestaurant dat bestaat uit twee etages. Boven is een ‘private dining’ gedeelte, beneden schuif je aan aan lange tafels. Op de kaart van de Roast Bar beneden staan veel goede vleesgerechten zoals een Pulled Pork Burger & een Lady Steak, maar ook kleinere gerechten van 10 euro per stuk. Probeer de Flamkuchen ‘Oriental’ met Peking Eend en de Softshell Crab! Er hangt hier een hele ongedwongen sfeer, de prijzen zijn goed en de bediening is vriendelijk. Boven in de Rotisserie liggen de prijzen wat hoger. Voor een hoofdgerecht betaal je hier ongeveer 30 euro. Ik beloof je, je blijft veel te lang hangen!

Lees HIER mijn post met de top 10 Meatlover Heaven restaurants in Amsterdam.
http://www.theroastroom.nl


6 Beste Aanwinsten
4. The Hoxton Hotel
Dé nieuwe urban hotspot van Amsterdam! Geen standaard hotel, maar een gezellige en toegankelijke hangout. De lobby beneden met de blauwe barkrukken, gele Chesterfield banken en bakstenen muren, geven je het gevoel dat je in New York bent! Plof op een bank met wat vriendinnen, geniet van een cocktail, terwijl een dj plaatjes voor de draait! Een diner bij Lotti’s is ook een echte aanrader. Voor meer foto’s en info klik HIER voor een uitgebreid verslag van ons diner bij Lotti’s. Dus ook een fijne plek als je hier niet slaapt!

Lees HIER de uitgebreide post over mijn verblijf in The Hoxton!
http://www.thehoxton.com/holland/amsterdam


5. The Yoghurt Barn
Toen ik voor het eerst langs het terras van The Yoghurt Barn in de Pijp fietste, knalde ik bijna tegen een Amsterdammertje; ik vergaapte me iets te lang aan de uitstalling van een high tea op een tafel. Kleine yoghurtjes, mini sandwiches & brownies, yummm! Een paar dagen later ben ik teruggegaan en heb zelf het één en ander getest. Heerlijke koffie, goede smoothies (probeer de Naughty Nut!) & de yoghurtbakjes kunnen zo in een perfect gestylde shoot voor een tijdschrift! Gezellig & lekker. PS: The Yoghurt Barn zit al wat langer in Amsterdam, maar is mijn 2015 ontdekking:-).
http://www.yoghurtbarn.nl/


6 Beste Aanwinsten
6. Pluk
Mocht je last hebben van een lichte depressie, ga dan niet aan de antidepressiva, maar ga lekker een middagje bij Pluk zitten, bestel een oppeppende ‘Natural Glow’, koop wat mooie nieuwe kaarten & interieurspulletjes en de wereld ziet er een stuk gezelliger uit! Pluk is een heerlijke nieuwe lunch/ koffie & smoothie plek in de Reestraat in de 9 Straatjes, waar ze veel te veel leuke hebbedingen verkopen…betreden op eigen risico!

Lees HIER mijn uitgebreide post over Pluk!
http://www.pluk9straatjes.nl

Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!