Restaurant 5&33 Amsterdam: truffelseizoen van start

Mijn culinaire lievelingsperiode van het jaar is weer aangebroken; het truffelseizoen! Bij het romantische restaurant 5&33, in het Art’otel in Amsterdam, betekent dit de kick-off van het spiksplinternieuwe truffel menu. Deze 6e editie slaat het restaurant de handen in één met chefs Freek van Noordwijk en Guillaume de Beer. Sinds vorige week beland je hier in de truffelhemel tijdens een 4-gangen menu met verse witte truffel uit Italië. Liever wat korter tafelen? Boek dan een tafel op Truffle Tuesday en proef de heerlijke signature dish: Truffle Taglioni.

Restaurant 5&33Restaurant 5&33Truffel menu restaurant 5&33 Amsterdam

De truffels van het 4-gangen menu worden in Umbrië, Italië, zorgvuldig verzameld en om de dag naar de keuken van 5&33 vervoerd. Supervers dus! In de keuken worden de truffels nauwkeurig gewogen en vervolgens verwerkt in de gerechten. 5&33 gebruikt voornamelijk witte truffels, de luxere variant onder de truffels.

Restaurant 5&33

Freek en Guillaume hebben één van de gerechten ontwikkeld en toegevoegd aan het menu: gefrituurde bloemkool met een Hollandaise saus van gerookte ham, sjalotjes, Pecorino en truffel.

Restaurant 5&33Truffel menu restaurant 5&33 Amsterdam

Het 4-gangen truffel menu om je vingers bij af te likken:

  1. Gefrituurde bloemkool met een Hollandaise saus van gerookte ham, sjalotjes, Pecorino en truffel (mijn favoriet).
  2. Gerookte buffalo ricotta ravioli met truffel.
  3. Lam met artisjok en truffel.
  4. Romige hazelnoten met een gezouten chocolade crumble en truffel.

Het 4-gangen menu is voor € 50,- verkrijgbaar tot eind februari 2020.

Restaurant 5&33Truffel menu restaurant 5&33 Amsterdam

Truffle Tuesday
Naast het 4-gangen menu biedt restaurant 5&33 vanaf 29 oktober iedere dinsdag het concept ‘Truffle Tuesday’. Op Truffle Tuesday geniet je van een truffelvoorgerecht, de beroemde 5&33 truffelpasta en een glas Franciacorta voor slechts € 35,-. Deze gerechten zijn bereid met zwarte truffel.


Reserveren bij restaurant 5&33 kan  HIER.
Klik HIER voor nog meer culinaire inspiratie voor Amsterdam!

Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!