Restaurant Gijsbrecht, Amsterdam

Restaurant Gijsbrecht ligt op een mooie locatie in het Gijsbrecht van Aemstelpark. Wie niet weet van het bestaan van dit restaurant, eind april geopend, zal er niet zo snel komen, en dat is jammer! Het is namelijk een echte ‘hidden gem’ met een fantastische keuken.

Restaurant GijsbrechtRestaurant GijsbrechtRestaurant Gijsbrecht Amsterdam

Voorheen zat restaurant John Halvemaan in dit pand, waar veel beroemde chefs in de keuken stonden, zoals Jonnie Boer. Hessel Blok, voormalig chef van Brut de Mer, staat hier nu aan het culinaire roer. De gerechten op de kaart zijn geïnspireerd op het seizoen en worden bereid met lokale, biologische producten. Het gonst in de wandelgangen: ‘Heb je al gegeten bij restaurant Gijsbrecht?’ Zo vonden Gault Milau en het NRC al hun weg naar dit gezellige restaurant. Het NRC gaf het bezoek een 8,5. De hoogste tijd dus voor een proeverij!

Restaurant GijsbrechtRestaurant GijsbrechtRestaurant Gijsbrecht Amsterdam

Op een koude zondagmiddag schuif ik aan in restaurant Gijsbrecht, waar de kaarsen al gezellig branden. We beginnen onze lunch met warme octopus, gedroogde chorizo, paprika en aardappel-espuma. Heerlijk! Chorizo kan erg overheersend en wat vet zijn in een gerecht, maar omdat deze gedroogd is toegevoegd, geeft het precies de smaak af die het gerecht nodig heeft.

Restaurant Gijsbrecht

Ons 2e voorgerecht, we besluiten alles te delen zodat we meer kunnen proeven, is de kippenleverparfait met hazelnootbladerdeeg en een gelei van appel. Er lijkt poedersuiker op het gerecht te zitten, maar het is gedroogde kippenlever! Het zuurtje van de appel is perfect in combinatie met de volle, vettige smaak van de kippenleverparfait. De combinatie met de geadviseerde wijn, Domaine de Montine Gourmandises 2018, is zalig!

Restaurant GijsbrechtRestaurant GijsbrechtRestaurant Gijsbrecht Amsterdam

De hoofgerechten delen we ook! Kabeljauw met truffelaardappel, bloemkool op verschillende manieren bereid, shiitake, oesterzwam en kip-worteljus: een lekker licht gerecht. De paarse chips van truffelaardappel maken er een mooi plaatje van! De daaropvolgende eendenborst met zoete aardappel, linzenpuree, bimi, gekonfijte appel en eendenleversaus is een heerlijk winters gerecht. We drinken er een rode natuurwijn bij: Lore Ostatu Rioja 2015. Natuurwijnen kunnen soms wat straf smaken, maar deze is vol en zacht.

Restaurant Gijsbrecht

We sluiten de lunch af met 2 desserts, natuurlijk ook om te delen. Frangipane, peer, amandel en hangop. HEEERLIJK! De frisse smaak van de hangop is superlekker bij de gekaramelliseerde peer. Daarna is het einde van deze culinaire middag helaas echt in zicht met een kaasplankje met Nederlandse kazen, brood uit Halfweg, noten en een lepel appelstroop. Yummmm!

Restaurant GijsbrechtRestaurant GijsbrechtRestaurant Gijsbrecht Amsterdam

Wat een TOPmiddag! Het is beregezellig bij Gijsbrecht en de sfeer is relaxed. Daarnaast is het prijs-kwaliteitsniveau heel goed! Voor een hoofdgerecht betaal je gemiddeld 23 euro. Buiten heeft het restaurant een enorm terras, dus ook in de zomermaanden zit je hier goed. Je vergeet bijna dat je in Amsterdam zit. Ik zou best nog een kritische noot toevoegen, maar die heb ik niet!

3-gangenmenu gemiddeld €45,- excl wijn.
Klik HIER voor het volledige menu van restaurant Gijsbrecht.

Klik HIER voor nóg meer leuke hotspots in Amsterdam!

Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!