7 x Weekend Favorieten Amsterdam

Jaaaaaahoor het is weer bijna weekend! En daarmee komt ook de steeds terugkerende keuzestress weer om de hoek kijken. In Amsterdam is ieder weekend zoveel te doen, dat je eigenlijk al een kleine paniekaanval krijgt bij het idee dat je weer van alles gaat missen. FOMO to the max! Ik in ieder geval wel. Maargoed. Dit zijn mijn weekend favorieten deze week! Knal een kurk door je plafond, zwijmel weg bij een zalige Salty Caramel cocktail, laaf je aan wat malse Dirty Chicken en slinger jezelf van de ene bijzondere cocktailbar naar de volgende…

Weekend favorieten Amsterdam

1. Restaurant Jansz.
Het prachtige restaurant van het Pulitzer Hotel heeft een spiksplinternieuwe kaart! Probeer zeker de zachte coquilles en de crispy tonijntartaar… en daarna hop je zo door naar één van de fijnste cocktailbars van Amsterdam: Pulitzer’s Bar! En het beste nieuws: je hoeft er niet eens voor naar buiten;-).  Lees HIER de post over mijn bezoek aan Jansz. vlak na de opening in 2016.
Reestraat 8


Weekend Favorieten Amsterdam

2. The Harbour Club
Met een tweede locatie in Amsterdam Zuid blijft de Harbour Club groeien. Wij mochten de nieuwe kaart testen en aten hier o.a. een verrukkelijke zeebaars ceviche, fluweelzachte sashimi en dronken ware G&T kunstwerkjes. Deze plek mag van mij iedere week in de lijst weekend favorieten!
Cruquiusweg 67, Apollolaan 2


Weekend favorieten Amsterdam

3. The Duchess: the chocolate explosion
Cocktails & dessert in een Michelinsterren restaurant: oftewel chocolade eten voor gevorderden. Ideaal voor een girls night out. Hou je camera in de aanslag, want hier wil je foto’s van hebben! Deze fotogenieke chocolade is een Instagram Heaven…
Spuistraat 172


Weekend favorieten Amsterdam

4. Thijs by Dikker & Thijs
Pre-dinner borrel en hapjes! Wist je dat ze hier misschien wel de lekkerste bruschetta’s van Amsterdam maken? Ik zou ook de oester proberen…
Prinsengracht 444


5. Arriba Arriba
Nieuwe Mexicaanse hotspot op de Rozengracht! Kleurrijk tafelen met een ijskoude Margarita in je hand. Je zou bijna vergeten dat het buiten -10 is! Van de eigenaren van het populaire Happyhappyjoyjoy.
Rozengracht 114


6. The Dirty Chicken Club
Funky street-art, freak shakes, kekke cocktails, lekkere biertjes en heel veel dirty chicken! Koreaanse Bao Buns, Tom Ka Kai soep, kip van het spit, krokante frietjes en relaxte nisjes om schaamteloos te kunnen kluiven.
Warmoesstraat 35


Weekend favorieten Amsterdam

7. Sorel’s Bar: Nespresso Bespoke cocktails op vrijdag
Dat het Marriot een fijne cocktailbar heeft wist ik al, maar dat ze hier een gevaarlijk lekkere Salty Caramel cocktail hebben, wist ik nog niet! Vraag naar de bijzondere koffie cocktails van Nespresso Bespoke! Probeer ook de Dark & Stormy Roasted, dat is mijn persoonlijke favoriet. Want laten we eerlijk zijn: een plain old capuchino na je eten, is ook maar saai.
Stadhouderskade 12


PS: net na het weekend begint de Amsterdam Cocktail Week! Ga naar mijn lievelingscocktailbars: Twenty Seven, Pulitzer’s Bar, Hiding in Plain Sight, Brecht, Vesper Bar, Lion Noir, Panache, 5&33, Henry’s Bar, Tales & Spirits en The Tailor! Dit jaar worden de alcoholvrije cocktails meer uitgelicht. Vraag naar de cocktails met Seedlip! Deze maken ze o.a. bij TwentySeven en Sorel’s Bar. Yummmm!

Weekend Favorieten Amsterdam

Klik HIER voor mijn post over de nieuwe locatie van restaurant BAUT!

♥ Je kunt Little Wanderbook volgen op InstagramBloglovin’, Twitter & Facebook!