7 x Weekendtips Amsterdam November

Het begint nu aardig koud te worden, dus heb ik behoefte aan warmte en gezelligheid! Dit zijn mijn Weekendtips Amsterdam voor de maand november, waar je eenmaal binnen, niet meer weg wilt…

Weekendtips Amsterdam


1. Persijn – Weekendtips Amsterdam
Deze classy ‘Dutch Eatery’ is het restaurant van het indrukwekkende Hotel QO vlakbij het Amstelstation. Verwacht hier geen standaard Hollandse kost, maar klassiekers in een nieuw jasje, met kakelverse ingrediënten uit de kas op de 22e verdieping! Wij waren fan van de supermalse Ilperkip met maïs, sabayon en jus! Je kunt bij Persijn op de eerste zondag van de maand ook terecht voor een Boozy Brunch…
Amstelvlietstraat 4a Amsterdam
http://www.persijn.nl

Weekendtips AmsterdamWeekendtips AmsterdamDeze tomaat is gevuld met mozzarella en pesto – Weekendtips Amsterdam


2. Truffelseizoen 5&33 – Weekendtips Amsterdam
OK, ik ben geen grote fan van de herfst, het moet gezegd, maar er is 1 heeeeeeel groot pluspunt van deze periode: het truffelseizoen is weer begonnen! En daar weten ze bij 5&33 wel raad mee. Vanaf 20 november is het iedere dinsdag Truffle Tuesday. Je eet hier dan een verse pasta met zwarte truffel inclusief een glas prosecco voor €20,-. Daarnaast is er een royal 4-gangen-diner voor €75! Jawel, zelfs in het dessert zit truffel!
Martelaarsgracht 5 Amsterdam
http://www.5and33.nl

Weekendtips Amsterdam


3. Amsterdam Light festival – Weekendtips Amsterdam
Van 29 november tot 20 januari licht de binnenstad van Amsterdam op door bijzondere kunstwerken van internationale kunstenaars. Tijdens het event zijn er bijzondere rondvaarttochten te boeken. Blue Boat Company doneert dit jaar een deel van de opbrengst van de kaartjes aan de stichting Make-a-Wish, die wensen laat uitkomen van zieke kinderen.
http://www.blueboat.nl/alf


4. Juniper & Kin – Weekendtips Amsterdam
Op de 21e etage van het al eerder genoemde Hotel QO vind je rooftopbar Juniper & Kin, met een waanzinnig uitzicht over de stad. Het lijkt wel of je in New York bent! Naast creatieve cocktails staan er ook heerlijke, kleine gerechten op de kaart. Probeer bijvoorbeeld de Tomaat: een hele bijzondere Bloody Mary…. Ook de oesters zijn verrukkelijk en bijna te mooi om op te eten! Op de winterkaart staat een Pumpkin Spiced Latte…met rum. Just so you know.
Amstelvlietstraat 4a Amsterdam
http://www.juniperandkin.nl

Weekendtips Amsterdam


5. Rainbowls – Weekendtips Amsterdam
Deze plek is allang geen geheim meer voor health freaks, maar wat een lekkere bowls hebben ze hier! Extreem kleurrijk en supervers. Je moet een beetje geluk hebben als je een zitplek zoekt, want ook toeristen hebben deze spot ontdekt.
Frans Halsstraat 40 Amsterdam
Facebookpagina Rainbowls

Weekendtips AmsterdamKleurrijke bowls bij Rainbowls – Weekendtips Amsterdam


6. Cowshed Spa Soho House – Weekendtips Amsterdam
Soho House is voor een groot gedeelte alleen maar toegankelijk voor leden, maar HALLELUJA, de spa, en restaurant Cecconi’s, zijn ook te betreden voor “het plebs” zoals ik. Ze hebben hier bijzonder goede massages. Vraag naar Joanna. Maar maak je geen zorgen als zij niet kan; alle masseuses zijn hier goed en komen van over de hele wereld. Er wordt met Skinceuticals gewerkt die 6 jaar lang zijn getest tot ze perfect waren. Leuk feitje: de spa heet Cowshed, omdat de spa van het allereerste Soho House letterlijk in de koeienstal is gebouwd. How fancy. Ook de producten zijn helemaal in thema. Zo kun je je laten masseren met de Horny Cow of Knackered Cow Massage Oil….
Spuistraat 210
http://www.sohohouseamsterdam.com


7. Park – Weekendtips Amsterdam
Deze mooie spot in het Oosterpark fiets je al snel voorbij als je ‘m niet kent. En dat is zonde, want bij deze sfeervolle plek serveren ze heerlijke gerechten en goede wijn. Mijn favorieten van de avond zijn de wontons met garnalen en kreeft, geserveerd met bisque en de Veluwse weidehoender met, jawel, truffel teriyaki. Yummmm. Goede plek voor een date!
s-Gravesandestraat 55 Amsterdam
http://www.park-caferestaurant.nl

Weekendtips Amsterdam

Nog meer inspiratie nodig? Klik dan HIER voor mijn nieuwe lievelingsrestaurant in Amsterdam! Deze is al vaker voorbij gekomen in de weekendtips Amsterdam…
Klik HIER voor meer restauranttips voor Amsterdam!

Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!