ARCA Restaurant & Bar – Portugese verrassing

De Portugese chef-kok Henrique Sá Pessoa opende begin deze maand vol trots zijn nieuwe restaurant ARCA Restaurant & Bar in art’otel amsterdam. Culinair meesterbrein Henrique is onlangs verkozen als hoogste nieuwkomer op nummer 38 in de lijst van de honderd beste chefs ter wereld tijdens The Best Chef Awards 2021. Hij wil met de opening van ARCA gasten in Amsterdam kennis laten maken met culinair Portugal. Dat wilde ik natuurlijk gaan proeven!

Arca restaurant amsterdamARCA Restaurant & Bar – Amsterdam

ARCA is Henrique’s eerste restaurant in Europa buiten Lissabon. Lissabon is de thuisbasis van drie van Henrique’s restaurants, waaronder het succesvolle Alma (bekroond met twee Michelinsterren). Het succes van Alma heeft geleid tot het idee voor een meer funky en ontspannen zusje: ARCA.

Arca Restaurant & Bar AmsterdamARCA Restaurant & Bar – Amsterdam

ARCA viert het beste dat Portugal te bieden heeft en brengt authentieke Portugese ingrediënten en gerechten tot leven door er een moderne twist van Aziatische invloeden aan te geven. De basis voor Henrique’s culinaire filosofie is gebaseerd op de traditionele Portugese keuken en zijn passie om te laten zien waarom de Portugese cuisine meer aandacht verdient. Daarnaast is zijn filosofie beïnvloedt door zijn vele reizen naar plekken over de hele wereld, zijn passie voor Azië en zijn liefde voor het leven in Lissabon.

KLIK HIER VOOR GOEDE RESTAURANTS IN LISSABON

Arca Restaurant & Bar AmsterdamDe Portugese keuken met een twist

De gerechten zijn gemaakt op basis van het shared dining concept en moeten het gezellige gevoel van een mediterrane vakantie naar Amsterdam brengen. En laten we eerlijk zijn: dat kunnen we allemaal wel gebruiken deze dagen. Kenmerkende gerechten die geserveerd worden zijn de Zeebaars met gestoofde inktvis in witte wijn en gekonfijte buikspek met paksoi en ingelegde sinaasappel.

Shared dining gerechten

Daarnaast staan er kleinere gerechten op het menu, zoals La Bomba de Lisboa: de Portugese variant van de Nederlandse bitterbal, gevuld met kalfsnek en chorizo. Superlekker! Ook de verse octopus salade en de pittige tonijn tataki zijn aanraders. Om de gerechten te complimenteren is er een speciale cocktailkaart ontworpen. Deze signature cocktails zijn geïnspireerd op de uitgestrekte handelsroutes van Portugal en avontuurlijke Aziatische kruiden.

ARCA Restaurant & Bar – Amsterdam

Mijn favorieten van de avond zijn de gamba’s met knoflook “ao alhinho” en de Bacalhau a bras! Ook de chocolademousse met parels van olijfolie en zeezout is goddelijk lekker. Verplaats je na je diner naar de gezellige bar voor de gevaarlijk lekkere cocktails…

Bij JOIA, de private dining room van ARCA, is plaats voor maximaal 10 personen om in een intieme setting bij elkaar te komen en iets speciaals te vieren.

Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 18.00 – 22.00 uur.
De bar is 7 avonden per week geopend van 17.00 – 01.00 uur.

Klik HIER voor de volledige menukaart.

KLIK HIER VOOR MEER AMSTERDAM TIPS