De Laatste Kruimel: Klein Parijs in Amsterdam

Op weg naar de Nes loop ik langs een ontzettend schattig tentje; De Laatste Kruimel. Nadat ik mijn nieuwe ontdekking deel met mijn diehard Amsterdamse vriendinnetjes, blijkt dat zij het ook nog niet kennen. Typisch gevalletje van ‘als je niet weet dat het er zit, kom je het niet tegen’. En dat zou echt te jammer zijn! Heel even voelt het alsof je in Parijs bent..De Laatste Kruimel lijkt net een klein schattig Frans bakkerijtje met grappig behang en zachte jazzmuziek op de achtergrond…

De Laatste KruimelDe Laatste Kruimel6

De menukaarten zijn handgeschreven en versierd met mooie tekeningen van broodjes en croissants. Allemaal gemaakt door de eigenaresse. Het is een hele fijne plek voor koffie (er is sojamelk), huisgemaakte limonade die smaakt als een ware Mojito, een high tea met vriendinnen of gewoon voor de lunch. Alles is biologisch en home-made: quiches, cakes, foccacia’s, scones & brownies. Hoe gezond ik ook probeer te doen, ik zwicht toch weer voor de scones met home-made lemon curd..(kan mij het schelen, ik ga wel weer een half uur langer hardlopen). De keuken staat midden in de zaak, dus je lunch wordt voor je neus klaargemaakt. Er is ook een ‘to go’ optie voor al het heerlijks!

De Laatste Kruimel

Het is maar een klein zaakje, met een paar tafels en stoelen en wat plek aan het water, fijn als de zon schijnt. Kom op tijd voor de lunch of bereid je voor op wat wachttijd. Maar de bediening is vriendelijk en werkt snel en met die fijne muziek op de achtergrond en het heerlijks wat op je wacht, zijn die paar minuten het wachten waard!

De Laatste Kruimel, Langebrugsteeg 4, Amsterdam

http://www.delaatstekruimel.nl