Belfast City Guide

Ierland heeft nog niet zo heel lang geleden een heftige periode achter de rug, die eindigde in 1998. De periode die hier aan vooraf ging noemt men “the Troubles”. Tijdens de jaren die de burgeroorlog duurde, stonden de protestanten en de katholieken lijnrecht tegenover elkaar. De nationalistische katholieken vochten voor een onafhankelijk Ierland en de protestanten, unionisten, wilden dat Ierland bij het Verenigd Koninkrijk zou blijven. Maar er is veel veranderd… Dit is mijn Belfast City Guide!

Belfast City GuideUitzicht vanaf het Grand Central Hotel | Belfast City Guide

Tegenwoordig is Belfast een beregezellige stad vol warme pubs, mooie hotels, bijzondere bezienswaardigheden en te gekke streetart. Bijna nergens ter wereld zijn de mensen zo vriendelijk als hier en het is één van de veiligste steden van het Verenigd Koninkrijk. Ik ben tijdens een eerder bezoek aan Dublin verliefd geworden op Ierland en de bak vlinders is tijdens dit 2e zonnige bezoek aan het land alleen maar groter geworden. Ook dit keer bleef de paraplu in de kast! We hebben zo’n mooi weer gehad. Ik geloof dat ik zelfs lichtelijk bruin ben geworden…

Belfast City Guide

Belfast is een belangrijke havenstad en beroemd om de scheepsbouw. Zo werd hier bijvoorbeeld de Titanic gebouwd. Daarnaast vind je hier ‘s werelds beste whiskey, goede restaurants, gezellige pubs, bijzondere speciaalbiertjes en Guinness natuurlijk! Ik heb een enorme lijst aan tips en highlights voor je opgeschreven…

Belfast City GuideStreetart van de Australische kunstenaar Smug One / Belfast City Guide

Slapen in Belfast
Naomi, van Authentic Chic Lifestyle, en ik slapen in het centraal gelegen Bullitt Hotel. De kamers zijn comfortabel, er zijn 2 restaurants en er is een gezellige rooftopbar: Babel. Hier bestel je heerlijke cocktails en er zijn vaak live optredens! Heel toffe plek! De bar binnen mag er trouwens ook zijn.

Belfast City Guide

Bezienswaardigheden en highlights in Belfast:
Black Taxi Tour
Een local rijdt je door de stad, laat je mooie plekken zien, tipt je favoriete pubs en restaurants en vertelt een persoonlijk verhaal over de roerige geschiedenis. Echt heel bijzonder! De Ieren zijn goede verhalenvertellers. Onze chauffeur was mr. Billy Scott! Je kunt een tour boeken via Touringaroundbelfast.

Belfast City GuideBelfast City GuideBlack Cab Tour & The Peace Wall / Belfast City Guide

Bezoek The Peacewall
Deze enorm lange muur, volgeschreven en beschilderd, scheidt de protestantse wijken van de nationalistische, katholieke wijken. Hier zijn tijdens de oorlog de meeste slachtoffers gevallen. Bill Clinton en de Dalai Lama schreven liefdevolle teksten op de muren en ook wij lieten onze boodschap achter: ‘We are one.’

Belfast City GuideBelfast City Guide

St. George Market
Op deze bijzondere, prijswinnende markt vind je heerlijk eten, beauty producten, kleding en antiek!

Belfast City GuideBelfast City GuideBelfast City GuideBelfast City GuideSt. George Market / Belfast City Guide

Bezoek het Titanic Museum
Dit indrukwekkende museum is 32 meter hoog, net zo hoog als de Titanic en is één van de bekendste bezienswaardigheden in Belfast. Binnen leer je op 4 etages, alles over de geschiedenis van Belfast en de verhalen over de Titanic. Het is een te gekke ervaring vol interactieve galerieën! Door een unieke 3D-ervaring lijkt het net of je aan boord van de Titanic bent….voordat ie zinkt gelukkig!

Belfast City Guide

Reserveer een High Tea in The Great Room van het Merchant Hotel
Zoals je van een 5-sterren-hotel mag verwachten voel je je hier een echte prinses/ prins. In deze prachtige, gigantische, Art Deco-ruimte, lijk je even terug te gaan in de tijd. De gebakjes zijn bijna te mooi om op te eten. Leuk weetje: één van mijn favoriete Netflix-series, The Fall, werd in dit hotel opgenomen. Jamie Dornan was helaas nergens te vinden.

Belfast City GuideBelfast City GuideHigh Tea bij The Merchant Hotel / Belfast City Guide

Slenter door Cathedral Quarter en zoek naar bijzondere streetart. Mis Hill Street niet! Ik vind dit de leukste wijk van de stad. Ons hotel, Bullitt Hotel, ligt er midden in.

Belfast City Guide

Bezoek University Quarter: het Ulster Museum, de Botanical Gardens en de Queen’s University.

Belfast City GuideBelfast City Guide

Bijzondere winkels in Belfast
The Friend at Hand: voor de beste whiskey in de wereld.
No Alibies Bookstore
Co Couture: ‘award winning’ chocolade, de beste van de stad.
Sawers: delicatessen in de oudste ‘deli’ van Ierland. Je weet niet waar je moet kijken, zoveel lekkers vind je hier. Inslaaaaaan!

Belfast City GuideBelfast City Guide

Koffie in belfast
Established Coffee: heerlijke koffie en een goede werkplek. Je kunt je koffie ook to go meenemen.

Restaurants in Belfast
OX: restaurant met een Michelinster aan het water. Wij genoten hier van een 8-ganger ‘tasting menu’ met heerlijke wijn en een ontmoeting met de chef! De sfeer is relaxed en de gerechten zijn bereid met seizoensproducten van lokale leveranciers. Mijn favorieten waren de verse truffel, de Dory vis met vanille en het geitenkaas dessert!

Belfast City GuideBelfast City GuideGerechten bij Restaurant OX / Belfast City Guide

Taylor & Clay: dit restaurant van het Bullitt Hotel is gespecialiseerd in vleesgerechten van de Asador Grill! Zo bestel je hier een heerlijk stuk ‘Wagyu Beef’! En ze hebben er zeer aangename cocktails.

Restauranttips van onze Black Cab Tour chauffeur Billy
Deanes, Holahan’s at the Barge, Harry’s Shack, Brunel’s, Mourne Seafood Bar, Coppi Restaurant en Ginger Bistro. Ik vond Fish City er ook heel erg leuk uit zien, maar heb er zelf niet meer kunnen eten!

Belfast City GuideBelfast City Hall / Belfast City Guide

De beste cocktails in Belfast
BabelBullitt Hotel: sfeervolle bar, met rooftopbar en heerlijke drankjes! Heel leuke sfeer.
Love & Death Bar: nummer 1 plek voor cocktails in de stad.
The Tipsy Bird: bijzonder mooie plek voor cocktails. Wat een te gek interieur!
Grand Central Hotel Belfast: Ierland’s hoogste cocktailbar met een prachtig uitzicht over de stad. De eerste foto van deze blogpost is daar gemaakt!

Belfast City GuideThe Dirty Onion / Belfast City Guide

De leukste pubs in belfast
The Filthy Quarter: grote pub met live muziek en relaxte sfeer! Heel gezellige en grote kroeg.
The Dirty Onion: dit is het oudste gebouw van Belfast, gebouwd in 1780. Een authentieke, supergezellige, Ierse pub met een moderne twist. Op de 1e verdieping vind je Yardbird: een rotisserie, waar je aan een mals stukje kip kunt knibbelen.
The Duke of York: de meest beroemde pub van Belfast in het hart van Cathedral Quarter.
Muriel’s Cafe Bar: gespecialiseerd in gin.
The Spaniard: gespecialiseerd in rum.

Belfast City GuideBelfast City GuideCity Hall / Belfast City Guide

Extra tip: in Ierland heb je een wereldstekker nodig!

Kijk voor meer tips, highlights en inspiratie op de website van Visit Belfast.
Klik HIER voor mijn Dublin City Guide!
Klik HIER voor de beste tarieven bij het Bullitt Hotel.

Deze Belfast City Guide werd gesponsord door Visit Belfast.

Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!