De Kitzbüheler Alpen, Oostenrijk

Als ik aan Oostenrijk denk, denk ik aan glooiende heuvels vol knisperende sneeuw, warme winterzon, glühwein, rozige wangen & pijnlijke snowboardbillen. Ik ben vast niet de enige die Oostenrijk een te gekke wintersportbestemming vindt, maar hoe is het hier in de zomermaanden? Tijd om mijn inner Heidi te channelen, mijn stembanden op te warmen voor wat frivool gejodel en de knapste Milka-koe te gaan zoeken. Ik ga naar de Kitzbüheler Alpen in Tirol…

Kitzbüheler Alpen

We slapen in de luxe Windau Lodge, net buiten Westendorf, waar de golfballen je om de oren vliegen. De prachtige appartementen hebben meerdere slaapkamers, luxe badkamers met Rituals-producten en een keuken waar je je eigen Kaiserschmarrn-creatie kunt bakken. Je kijkt uit op de uitgestrekte golfbaan. Daar ga ik morgen, met gevaar voor eigen leven en dat van anderen, mijn eerste swing maken…

Kitzbüheler AlpenKitzbüheler Alpen

Na een goed ontbijt in het appartement, is het tijd voor mijn eerste golfles! Steve, onze ‘pro’-instructeur leert me een paar basistechnieken en mept de ene na de andere bal zo hard richting horizon, dat ik ze met mijn -7,5 volledig kwijt ben.

Na wat hakwerk in het gras en vrij gênante ‘mismeps’ zodra Steve naast me staat, raak ik ineens mijn eerste bal en mep deze loeihard richting Duitsland. Wat voelt dit goed! Via een ingenieus camerasysteem, kunnen we onszelf terug zien op een groot scherm, altijd goed voor je ego…not. Steve vergelijkt onze houding met die van een ‘pro’, ook te zien op beeld, en zo leren we meteen wat er nog fout gaat. Ik mep daarna op wonderbaarlijke wijze de ene na de andere bal weg. Steve glundert vol trots: ‘Now you go back to Holland and become a pro!”. Jaja Steve. Maar ik ben stiekem wel hooked. Dus.

Kitzbüheler AlpenKitzbüheler AlpenKitzbüheler Alpen

Later op de middag staat er een bucketlist-ervaring op de planning. We gaan vliegen in een luchtballon. Waaaah!! Hoewel ik geen hoogtevrees heb, krijg ik ineens toch klamme handen. Wat een klein bakje! Wat nou als er een hysterische mottenplaag is uitgebroken hier, maar niemand er nog van weet en we een soort gatenkaas ballon hebben?

Kitzbüheler AlpenKitzbüheler AlpenKitzbüheler Alpen

Voor we het goed en wel door hebben zweven we boven Brixental. Het is een magische ervaring. Mijn ‘bakgenoot’ moet er spontaan van huilen, zo mooi is het. Anderhalf uur zweven we tussen de bergen, omringd door andere luchtballonnen en vogels. GA DIT DOEN ALS JE HIER BENT! Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Kitzbüheler AlpenKitzbüheler Alpen

Dag 3 alweer: helaas de laatste volle dag… We gaan biken & hiken! Blijer kun je me niet maken. Ik zit voor het eerst in mijn leven op een E-bike. Wat een uitvinding! Dit ding moet ik thuis ook hebben! Het is een soort hippe Spartamet met een paar turbo-standen die je een boost geven als je de berg op fietst. We fietsen langs watervallen, Milka-koeien en authentieke huizen vol bloemen aan de buitenkant. We wandelen langs het waanzinnig mooie meer Filzalm See, horen alleen het gerinkel van koebellen, kabbelend water en de frisse berglucht verlost ons van alle stress die we uit Nederland hebben meegenomen.

Kitzbueheler AlpenKitzbueheler Alpen

Bij het übergezellige Filzalm Jausenstation genieten we van een welverdiende Oostenrijkse lunch in de stralende zon. Wat een uitzicht! Daarna is het helaas tijd om terug te gaan. Ik ga als een (gecontroleerde) raket de berg af: buitenspelen voor gevorderden. Jodelahiiiiiieetie! Boven me cirkelen roofvogels en wat parasailers. Het is duidelijk: ook in de zomer is er genoeg te beleven in de Kitzbüheler Alpen.

Kitzbüheler Alpen

Voor de wandelliefhebbers is er een te gek initiatief in dit gebied: KAT-Walk. Je kiest je route, je level van comfort en wandelt van het ene mooie uitzicht naar het andere, terwijl je spullen op de volgende slaapplek worden afgeleverd. Geen omkijken meer naar dus. Een KAT-Walk is al te boeken vanaf €299,- incl. 4 overnachtingen, half pension, vervoer van bagage & kaart. Klik HIER voor meer informatie!

Kitzbüheler Alpen

In mijn volgende post over dit gebied zal ik jullie meer vertellen over de culinaire hoogstandjes en de bijzondere Koch Art in deze regio….

Deze reis werd gesponsord door het verkeersbureau van de Kitzbüheler Alpen.

Klik HIER voor de beste tarieven van de Windau Lodge in Westendorf!
Klik HIER voor meer informatie over de Kitzbüheler Alpen.Booking.com