Bodon, La Grande Brasserie

Vorige maand was ik op de ‘grande opening’ van Bodon, La Grande Brasserie in het Apollo Hotel. Wat een extravagant feest was het! Er was een enorme champagnetoren, heerlijke hapjes, dj’s en heel veel mooie mensen. Het is de hoogste tijd om de Franse kaart te testen!

Bodon La Grande BrasserieBodon La Grande Brasserie

Bodon is echt een Instagramheaven. De Belgische ontwerper Will Erens mixt verschillende stijlen tot een interieurhoogstandje. Zo zie je invloeden van Art Nouveau, Art Deco, de jaren ’20 tot de jaren ’70, Palm Springs en nog veel meer. Wow! Het doel was een kosmopolitisch, over de top, luxe fenomeen op te zetten en wat mij betreft is dat heel goed gelukt. Je weet niet waar je moet kijken. Vooral de romantische bankjes zijn te gek.

Bodon La Grande BrasserieBodon La Grande Brasserie

We worden bij binnenkomst vriendelijk verwelkomd en krijgen een lekker glaasje bubbels aangeboden. Op de kaart staan traditionele Franse gerechten zoals bijvoorbeeld Escargots de Bourgogne, Bouillabaise, Fruit de Mer en Tarte Tatin. Wij kiezen voor de Fruits de Mer en de Escargots. Het is maar goed dat we nog geen hoofdgerecht hebben besteld, want de selectie van schelpen, kreeft en rivierkreeftjes is enorm! Wat een smaken en alles is supervers. Ook de slakken, jeugdsentiment van vakanties naar Frankrijk, zijn heerlijk gekruid. We drinken er een glas zachte Chablis bij en luisteren naar zwoele, sfeervolle Franse chansons, terwijl we, zo charmant mogelijk, nog een stuk langoustine ontleden.

Bodon La Grande BrasserieBodon La Grande BrasserieBodon La Grande Brasserie

Ons dessert is een kaasplankje. De kazen, gepresenteerd onder een gigantische ronde stolp, worden op bijzondere wijze aan tafel aangesneden. Daarna bestellen we nog de Crèpes Suzette om te delen, dat wel. Laten we niet overmoedig worden… Ook deze bereiding aan tafel is een spektakel. ‘En Flambé!’ Gelukkig heb ik mijn wenkbrauwen nog… Bijzonder hoeveel aandacht hier voor de presentatie is!

Bodon La Grande BrasserieBodon La Grande BrasserieBodon La Grande BrasserieBodon La Grande BrasserieBodon La Grande Brasserie

Bodon is een luxe restaurant waar je het leven op gepaste wijze kunt vieren. De prijzen liggen wat hoger, maar de ervaring, de entourage, de wijn en de gerechten zijn het allemaal waard. De bediening is uiterst professioneel en vriendelijk en de bankjes zullen je romantische date meteen goed op weg helpen…

Gemiddelde prijs hoofdgerecht: €30 – €40

Bodon, La Grande Brasserie, Apollo Hotel
Apollolaan 2, Amsterdam

Reserveren

Een aantal van de bovenstaande foto’s zijn gemaakt door mijn getalenteerde, fotograferende vriendin Randy Fokke.

♥ Je kunt Little Wanderbook volgen op InstagramBloglovin’, Twitter & Facebook!