Een visum of eTA voor Canada aanvragen

Wanneer je naar Canada reist moet er het een en ander geregeld worden voor vertrek. Zo pak je niet alleen een koffer in met je beste wandelschoenen, je mooiste bikini en je favoriete shampoo, maar is het ook belangrijk dat je je reisdocumenten op orde hebt. Voordat je aan je reis begint ,moet je bijvoorbeeld wel weten of je een visum of een zogenoemd eTA voor Canada aan moet vragen.

ETA voor CanadaAanvraag eTA voor Canada

Wanneer heb je een Canadees visum nodig?
Een Canadees visum heb je alleen nodig wanneer je langer dan 6 maanden in het land wilt blijven, of wanneer je om niet-toeristische redenen naar Canada reist, zoals bijvoorbeeld voor zaken. Reis je als toerist naar het land en is je reis korter dan 6 maanden, dan heb je een eTA nodig.

Wat is een eTA?
De term eTA staat voor electronic Travel Authorisation. Vanaf 15 maart 2016 moet iedere reiziger die naar Canada reist, zónder visumplicht, in het bezit zijn van een eTA. Het is verstandig om je eTA vooraf te regelen! In het verleden zijn er wel eens Nederlandse reizigers geweigerd op een vlucht naar Canada, omdat ze hun eTA niet vooraf hadden geregeld. Tegenwoordig zijn de regels wat soepeler en komt je, mits je in het bezit bent van de juiste documenten, niet meer zo snel in de problemen. Maar mijn advies is: regel je eTA vooraf! Dat scheelt een hoop gedoe, mocht je met een chagrijnige douanier te maken krijgen…

ETA voor CanadaAanvraag eTA voor Canada

Hoe vraag ik mijn eTA aan?
Je kunt je eTA voor Canada zelf thuis aanvragen via de officiële website van de Canadese Immigratiedienst. Nóg gemakkelijker is het om deze aanvraag te laten lopen via een visumwebsite. Dit kost slechts €17, inclusief alle servicekosten en het bespaart je een hoop stress bij het lezen van alle kleine lettertjes. Deze visumwebsite loopt je aanvraag helemaal na op mogelijk kleine foutjes, zodat je niet voor verrassingen komt te staan, door bijvoorbeeld typefoutjes. Een extra voordeel van de aanvraag van je eTA voor Canada indienen via deze website, is dat je gewoon met iDEAL kunt betalen. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een creditcard. Zowel Nederlandse als Belgische reizigers kunnen terecht bij etacanada-aanvragen.nl De aanvraag van je eTA voor Canada via de Canadese Immigratiedienst kost $7 en kan alleen worden betaald met een creditcard.

Hoe lang van tevoren vraag ik mijn eTA voor Canada aan?
Omdat de Canadese Immigratiedienst de aanvraag eerst goed moet keuren en er soms extra documenten worden opgevraagd, is het slim om je aanvraag minstens een maand van tevoren in te dienen. Meestal duurt de aanvraag van de eTA voor Canada via een visum website slechts 24 uur!

ETA voor CanadaReizen naar Canada

Welke documenten moet ik hebben voor mijn eTA aanvraag voor Canada?
Zorg dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is. Officieel hoeft deze nog maar 1 dag geldig te zijn na terugkomst in Nederland, maar dat vind ik te kort. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een retour- of doorreisticket. Soms wil de immigratiedienst van Canada bewijs zien van je geplande terugvlucht of doorreis.

Hoe lang is mijn eTA geldig?
De geldigheidsduur van een eTA is 5 jaar. Je mag hiermee maximaal 6 maanden aaneengesloten in Canada verblijven en rondreizen.

Voor meer informatie over eTA aanvraag kun je terecht op de website van de Canadese Immigratiedienst en op http://www.etacanada-aanvragen.nl.

Klik HIER voor mijn blogpost over de mooiste hotels van Belize!Booking.com