16 x Nieuwe Hotspots in Amsterdam

De nieuwe restaurants schieten in Amsterdam als paddenstoelen uit de grond en het is dan ook très difficile om tussen dit intense aanbod de bijzondere plekken te vinden. Het is de hoogste tijd voor een lijstje met de leukste, nieuwe hotspots in Amsterdam!

Nieuwe hotspots in AmsterdamHouse Bar / Foto: Laure Joliet Studio

– 16 x Nieuwe Hotspots in Amsterdam –

1. Bar Fisk, Eerste Sweelinckstraat 23
Nieuwe visbar in de Pijp met zalige cocktails, een gezellig terras en late-night-diningmogelijkheden! Israël meets Barcelona. Klik HIER voor mijn post over deze te gekke, nieuwe plek.
Bar Fisk Facebookpagina

2. The Avocado Show, Daniël Stalpertstraat 61
Een droom voor iedereen met een ‘lichte’ Instagramverslaving. Kunstwerkjes met als belangrijkste ingrediënt, hoe raad je het: de avocado. Klik HIER voor wat jaloersmakende Instagramkiekjes.
The Avocado Show Facebookpagina

3. Escobar, Eerste Sweelinckstraat 10
Deze gloednieuwe, Spaanse gastrobar, met een crimineel leuke naam en nóg leuker interieur is net geopend midden in de Pijp! Dit nieuwe concept van Ron Blauw is gevestigd in het oude badhuis.
Escobar Facebookpagina

KLIK HIER VOOR GOEDE HOTELS IN AMSTERDAM

– 16 x Nieuwe Hotspots in Amsterdam –

4. I-Scream Waffle, Foodhallen, Bellamyplein 51
Finally over uit New York! Krokante gevouwen Egg Waffles met bolletjes ijs en bijzonder fotogenieke toppings! Instagramheaven, inclusief engeltjes die stiekem op je tong piesen…
I-Scream Waffle Facebookpagina

5. Café Amoi, Kinkerstraat 53
G&T’s, Bintang-biertjes en heerlijk, authentiek, Indonesisch eten in een ultragezellig interieur. Goede plek voor een date. Wel even Smintjes meenemen voor de ‘l’eau de knoflook’, maar ach, die heb je allebei gegeten!
http://www.cafeamoi.nl/

6. Miss Louisa Coffee & Beignets, Nieuwezijds Voorburgwal 
Bij deze counter kun je iedere dag vanaf 06:30 terecht voor je dagelijkse cafeïneshot en heerlijke, homemade beignets to go! Wordt het karamel, vanille, chocolade of bosvruchten?
Miss Louisa Coffee & Beignets

– 16 x Nieuwe Hotspots in Amsterdam –

7. Wyers Bar & Restaurant – House Bar, Nieuwezijds Voorburgwal 5
Killer cocktails en American comfort food in het hart van de stad. Studio Modijefski, ook verantwoordelijk voor de kekke Kanarie Club in de Foodhallen, zorgde voor een bijzonder fijn interieur. House Bar heeft een eigen ingang aan de Nieuwezijds Voorburgwal!
Klik HIER voor de website.

8. Sticky Fingers, Amstelveenseweg 3
Heel veel roze, zoetigheid, popcorn en heerlijke koffie: dat is wat de klok slaat bij deze eco-patisserie in Zuid. Homemade & biologisch. Een ideale plek voor koffiedates!
http://www.stickyfingers.nl

KLIK HIER VOOR GOEDE HOTELS IN AMSTERDAM

9. Restaurant Zuid, Stadionweg 316-320
Nieuw adres van chef-kok Michiel van der Eerde, die ook verantwoordelijk is voor het succes van de Baut-serie en restaurant C: één van mijn lievelingsadressen in de stad!
Restaurant Zuid Facebookpagina

10. Mylk, Strawinskylaan 77
Heerlijke vegan ontbijt- en lunchopties op de Zuidas, maar vis en zuivel zijn ook beschikbaar voor de liefhebbers. Een hippe ‘porridge bar’ met plant-friendly comfort food!
Mylk Facebookpagina

– 16 x Nieuwe Hotspots in Amsterdam –

11. Zappas, IJdok 87
Restaurant & cocktailbar geïnspireerd op de Marokkaanse stad Casablanca, lees: extreem gezellig. Art deco, Frank Zappa en kleuren buiten de lijntjes: daar houden ze hier van.. ik ook.
http://www.zappaz.amsterdam/

12. Libertine Café, Wolvenstraat 22
Nieuwe spot van Casper Reinders in de 9 straatjes met laagdrempelig, Italiaans eten in een, zoals we van de man gewend zijn, prachtig interieur. Bekijk HIER Lion Noir, een favoriete hang-out van me, met een bijzonder Reinders-design.
http://www.libertinecafe.amsterdam/

13. Bo Nam, Lange Leidsedwarsstraat
Vietnamese toppers in het achterste gedeelte van het gezellige Bo Cinq, vlakbij het Leidseplein. Wederom van meneer Casper Reinders. Hij heeft het er maar druk mee!
http://www.bo-nam.nl/

14. Mr. & Mrs. Watson, Linnaeuskade 3
Vegan comfort foods in hartje Oost met de meest Instagrammable cheesecake die je ooit hebt gezien, wafels, pizza’s, wraps, pad thai en nog veeeeel meer heerlijke taartjes.
http://www.watson.bar/

– 16 x Nieuwe Hotspots in Amsterdam – 

15. Broers, Rooseveltlaan 67
Dit favoriete adresje bij mij om de hoek, met een té leuk interieur en fijn terras met vuurkorven, is al wat langer open, maar sinds kort hebben ze een dinerkaart voor donderdag, vrijdag en zaterdag! Oh, en de Scroppino’s worden aan tafel gemaakt… Wel even van tevoren reserveren.
http://www.broers.amsterdam/

Psssst, binnenkort open:

16. Café Keyser, Haarlemmerplein 3
De mannen van de populaire Breakfast Club komen met een knetternieuwe plek op het Haarlemmerplein, inclusief een groot zonovergoten terras op het Zuiden met plek voor meer dan 100 man. Hatsa! De kaart is geïnspireerd op de Italiaanse & Franse Keuken… Dat belooft wat! Daarom alvast een vermelding in dit lijstje nieuwe hotspots in Amsterdam.
Café Keyser Facebookpagina

Ben je al naar alle adresjes van het vorige lijstje met nieuwe hotspots in Amsterdam geweest? Klik HIER om ze te checken!

KLIK HIER VOOR GOEDE HOTELS IN AMSTERDAM

♥ Je kunt Little Wanderbook volgen op InstagramBloglovin’, Twitter & Facebook!