Restaurant Sea Palace: Shared Dining

Er zijn maar weinig restaurants in Amsterdam gemakkelijker te herkennen dan restaurant Sea Palace. Deze grote Chinese boot, vlakbij Centraal Station en de grote OBA, staat al sinds 1984 bekend om de heerlijke Dim Sum. Vrienden van me gaan er regelmatig ‘anti-kater dim summen’ op zondag. Helaas ben ik hier nog niet aan toegekomen, maar ik probeer tijdens dit eerste bezoek het shared dining concept!

Sea Palace

Op de één of andere manier had ik toch altijd het idee dat deze boot vooral voor Chinese toeristen bedoeld was. Aan de andere kant: als de Chinezen hun eigen keuken goedkeuren hier, dan moet het wel goed zijn toch?

Sea PalaceSea PalaceSea PalaceSea PalaceSea Palace

We zitten aan een grote ronde tafel met een ronddraaiende schijf, waar het eten op wordt gepresenteerd. Wat een feest. We gaan los op Instagram Boomerangs en vallen daarna aan, alsof we een week niet hebben gegeten. Kreeft, Chinese paddestoelen, Kantonese, pittige vleesgerechten en heeeeerlijke desserts! De absolute favoriet van de avond is de Peking Eend, die aan tafel wordt gesneden en in kleine pannenkoekjes wordt gerold. Yumm!

Sea PalaceSea Palace

Gezellig concept voor een grotere groep en heerlijk eten op een prachtige locatie. Probeer ook zeker de Lychee Martini!! Die past ook goed bij Dim Sum, dus ik moet snel weer terug…

Sea Palace, Oosterdokskade 8, Amsterdam

Klik HIER voor mijn bezoek aan de net geopende visbar Bar Fisk in de Pijp!Booking.com