10 Nieuwe Hotspots in Amsterdam 2016

Amsterdam is continu in beweging en iedere week opent er wel ergens in de stad een nieuw restaurant of hotel zijn deuren. Bij deze 10 favoriete, nieuwe hotspots, die zeker een bezoek waard zijn! Enjoy! ♥

Nieuwe Hotspots Amsterdam Jansz. Klein1. Jansz.
De opening van restaurant Jansz., in het prachtige Pulitzer Hotel, was een culinair hoogtepunt begin dit jaar. Naast het verrukkelijke eten, is ook de inrichting een lust voor het oog. Doe jezelf een plezier en probeer de goddelijk lekkere chocoladecake met gezouten caramelsaus… Klik HIER voor meer foto’s & een uitgebreid verslag van mijn diner!
Jansz., Reestraat 8, Amsterdam


2. Yay Health Store & More
Bij deze healthy hotspot in de Pijp kun je terecht voor yogalessen en puur eten in het raw food café. De gerechten worden niet bewerkt, gekookt of te heet gebakken, zodat alle voedingstoffen bewaard blijven. Daarnaast is er ook nog een Health Store, waar producten met een verhaal worden verkocht. Bijzondere plek.
Yay Health Store & More, Albert Cuypstraat 101-103, Amsterdam


3. IJsmanschap
De eerste Popsiclebar in Nederland! Kies een smaak, zoals bijvoorbeeld ‘Champagne-Framboos’ en kies daar een topping bij, zoals witte chocolade! Yummmm! Er zijn ook lactosevrije en suikervrije popsicles te krijgen! Laat de zomer maar beginnen!
IJsmanschap, Van Spilbergenstraat 2, Amsterdam


4. Gallery 3
Echt ALLES wat ik hier tot nu toe heb gegeten, en dat is best wel wat inmiddels, is heerlijk! Het is een fijne plek voor een Latte & Laptop sessie. Daarnaast zijn er lekkere ontbijtopties, zoals de innovatieve French Toast, maar probeer ook, later op de dag, de Aziatische viskoekjes met koriander en citroengras! Ieder gerecht wordt met liefde & creativiteit voor je bereid.
Gallery 3, Bilderdijkstraat 175, Amsterdam


Nieuwe Hotspots5. Hangar
Deze nagebouwde hangar, in Amsterdam-Noord, is bijzonder warm ingericht en heeft een unieke sfeer door de industriële setting. Door de gedimde, romantische verlichting, is dit een perfecte plek voor een date. Tel daar nog eens het verfijnde eten en de sfeervolle jazzmuziek bij op en je hebt een fantastische, nieuwe hotspot!
Hangar, Aambeeldstraat 36, Amsterdam-Noord


Nieuwe hotspots6. Gin Neo Bistro & Wines
Onlangs bezocht ik dit FANTASTISCHE restaurant. Het creatieve, maandelijks wisselende menu is van een onwaarschijnlijk hoog niveau en dat voor een heel vriendelijke prijs. Reserveer een tafel bij Gin voor een ongedwongen diner & ‘fine cuisine’ in een Amsterdams, urban jasje. Wat dacht je van dragon parfait, met witte chocolade & bevroren rundermerg? Lees HIER meer over mijn bezoek en bekijk meer foto’s van de gerechten…
Gin Neo Bistro & Wines, Noorderstraat 19 – 23, Amsterdam


7. Restaurant Moon
Er zijn maar weinig restaurants in Amsterdam, die dit uitzicht hebben. Helaas ben ik hier zelf nog niet geweest, maar ik heb zoveel bijzondere verhalen gehoord, dat ik restaurant Moon ‘alvast’ aan de lijst toevoeg. De lift naar boven, in de spectaculaire A’dam Toren, schijnt al een enorme belevenis te zijn. Eenmaal boven in het restaurant, op de 19e verdieping, heb je 360 graden uitzicht over Amsterdam. O ja, het restaurant roteert, waardoor je tijdens je diner iedere graad van die 360 graden uitzicht te zien krijgt…Ik kan niet wachten!
Restaurant Moon, Overhoeksplein 1, Amsterdam


8. Taqueria Tacobar
Je kunt me ‘s nachts wakker maken voor Mexicaans eten en het is daarom ook niet heel vreemd dat deze nieuwe taco hotspot in mijn top-10 van favoriete, nieuwe hotspots staat! Taco’s, Corona’s & Frozen Margarita’s! Need I say more?
Taqueria Tacobar, Tweede Helmersstraat 26, Amsterdam


9. The Breakfast Club, Wibautstraat
Na het succes van de eerste vestigingen van The Breakfast Club op de Bellamystraat en het Haarlemmerplein, is er een nieuwe geopend op de Wibautstraat in Amsterdam-Oost! Geniet van een All Day Breakfast of schuif gezellig aan voor een drankje.
The Breakfast Club, Wibautstraat 56, Amsterdam


10. SNCKBR
Naar deze snackbar ga je niet om te zondigen, maar om te ‘gezondigen’. SNCKBR bereidt alle gerechten met duurzame producten zonder, om hun eigen bewoording te gebruiken, ‘BULLSHIT’. Dit dé ‘place to be’ voor, waar mogelijk, glutenvrij, koolhydraatarm, vegetarisch & veganistisch comfort food! Dat klinkt misschien een beetje streng, maar het is bijzonder lekker! Ze serveren hier ook goede cocktails….
SNCKBR, Van Woustraat 34-36, Kinkerstraat 106-108, Amsterdam

♥ Klik HIER voor de hotspots van vorig jaar! Deze zijn namelijk stiekem nog steeds heel erg leuk…Booking.com