Blancaneaux Lodge: van Francis Ford Coppola

Na mijn doldwaze avonturen in de omgeving van San Ignacio, reis ik verder naar 2 bijzondere accommodaties: ik mag logeren bij de Blancaneaux Lodge van Francis Ford Coppola, ja die ene van The Godfather (!), en ga slapen in een super-de-luxe boomhut tussen de brulapen…

Blancaneaux Lodge

Een chauffeur van de Blancaneaux Lodge pikt me op bij Lower Dover. Ik neem afscheid van Maddy, de 7 honden en de heerlijke hibiscuswijn. Al snel gaan we van de geasfalteerde weg af en hobbelen we over zandwegen steeds verder weg van de beschaafde wereld.

Blancaneaux LodgeBlancaneaux LodgeBlancaneaux LodgeBlancaneaux LodgeBlancaneaux Lodge

Blancaneaux Lodge is een afgelegen paradijs. Bij aankomst krijg ik een heerlijk ijskoud drankje aangeboden. In mijn Riverfront Cabana staan goddelijk lekkere, complimentary, Creoolse koekjes met kokos en in de minibar staat natuurlijk de beroemde Coppola-wijn. De kamer is ingericht met veel hout en Balinese invloeden. Zo mooi! Er staat een schelp met de tekst “shellphone” op het bureau, waarmee ik de receptie kan bellen. Vanaf mijn balkon kijk ik uit over watervallen en de stromende rivier. Wow!!

Blancaneaux LodgeBlancaneaux LodgeBlancaneaux LodgeBlancaneaux Lodge

Ik heb nog maar zelden zo’n goede service meegemaakt. Binnen een uur kent iedereen mijn naam, ‘s avonds ligt er een warme kruik in mijn bed, zijn er kaarsjes aangestoken in de kamer en staat er een glaasje water op mijn nachtkastje. Het koelt hier ’s avonds flink af vanwege de hoge ligging in het Mountain Pine Ridge gebied, maar dat slaapt juist wel lekker. Er is een organic farm, er zijn paarden voor te gekke tochten, 3 restaurants, professionele Thaise masseurs en een heuse landingsstrip voor privévliegtuigen. Niet vreemd dus dat Hollywoodcelebs hier graag komen. Meneer Coppola en zijn dochter Sofia hebben allebei een riant optrekje bij de Blancaneaux Lodge. Mocht je nog nooit een Coppola-wijn hebben gedronken, dan mis je wat in je leven…  Just so you know;-)

Alle foto’s in deze post zijn door mijzelf gemaakt en beschermd met copyright.

Klik HIER voor de beste tarieven bij de Blancaneaux Lodge

Klik HIER voor de beste prijzen voor vliegtickets naar Belize.
Bestel HIER de Lonely Planet van Belize!Booking.com