IJver Amsterdam: Bierrestaurant NDSM Noord

Een paar weken geleden opende een nieuwe aanwinst haar deuren in Amsterdam-Noord. In een 100 jaar oude scheepsbouwloods, vlak naast de NDSM-pond, zit nu het bijzonder gezellige restaurant IJver Amsterdam. Het restaurant is een initiatief van Reinout Ezinga en Curt Hoyer, die ook verantwoordelijk zijn voor mijn buurtfavorieten Vrijdag en Weesper.

IJver AmsterdamIJver AmsterdamRestaurant IJver Amsterdam, gebouwd in een oude scheepsbouwloods.

Bij IJver staan 34 tapkranen, taptafels en veel verschillende (speciaal-) biertjes op de fles op de kaart. Maar ook voor wijndrinkers is er genoeg keus. IJver heeft een enorm buitenterras van 250m2, dus in de zomer kun je hier lekker neerploffen en een speciaalbiertje mét vitamine D absorberen. Door de uitgebreide borrelkaart, inclusief typisch Nederlandse gerechten zoals Jordanese gehaktballen en Nederlandse kaas met noten-vijgenbrood, is dit ook een uitstekende plek voor een borrel.

KLIK HIER VOOR GOEDE HOTELS IN AMSTERDAM

IJver AmsterdamIJver AmsterdamIJver AmsterdamDe bar met 34 tapkranen | Restaurant IJver Amsterdam

Op het menu staat een goede mix van vegetarische gerechten, zoals gefrituurde courgettebloemen, en vis- of vleesgerechten. Ik kies voor de courgettebloemen, die geserveerd worden op een frisse groene salade met pecorinokaas. Heerlijk! Mijn 2e gerecht is zeebaarsfilet met zoetzure venkel en salsa verde. Ik ben groot fan van de originele bereidingswijze van de venkel. Topgerecht. Ik sluit de avond af met gemarineerde Hollandse aardbeien in een bloempotje (hoe leuk!) met verveine, karnemelkijs en stroopwafel. De combinatie van het frisse karnemelkijs met de zoete aardbeien en stroopwafel is ook een ‘winner’ en een typisch Nederlands gerecht.

IJver AmsterdamIJver AmsterdamDe bovenverdieping van Restaurant IJver Amsterdam

Op de menukaart staat bij ieder gerecht een bijpassend biertje. Heel erg leuk! Ik heb de wijnen ook geproefd en deze zijn helemaal goedgekeurd.
De bediening is professioneel, vriendelijk en snel! Ik had van de eigenaren wel verwacht dat de sfeer goed zou zijn bij IJver Amsterdam, maar we hebben ook nog eens verrassend goed gegeten. We hebben een TOPavond gehad! I’ll be back….

KLIK HIER VOOR GOEDE HOTELS IN AMSTERDAM

IJver Amsterdam

IJver is 7 dagen per week geopend voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Amsterdam-Noord wordt leuker en leuker! Klik HIER voor de volledige menukaart van Restaurant IJver Amsterdam!

Klik HIER voor meer Amsterdam inspiratie!Booking.com