Restaurant Bluespoon Amsterdam: nieuw menu

Restaurant Bluespoon in het Andaz Hotel in Amsterdam is een plaatje. Mede dankzij de Nederlandse kunstenaar Marcel Wanders, is het hotel een paar jaar geleden omgetoverd tot een artistiek hoogstandje. Toen ik hoorde dat Bluespoon Restaurant & Bar twee nieuwe chefs in de keuken heeft, wilde ik snel de nieuwe menukaart gaan proeven!

Restaurant BluespoonRestaurant Bluespoon

Iasonas Panagoulis en Mariano Merlini Alvarez geven vanaf nu hun eigen draai aan de Bluespoon menukaart, die is gebaseerd op de Nederlandse keuken met een creatieve twist. Ik heb één keer eerder bij restaurant Bluespoon gegeten en was toen al zeer onder de indruk van de romantisch sfeer en mooie gerechten.

KLIK HIER VOOR GOEDE HOTELS IN AMSTERDAM

Restaurant BluespoonHet bietengerecht | restaurant Bluespoon Amsterdam

We beginnen de avond met een kaas eclair met piccalilly. Voor alles met kaas kun je me ’s nachts wakker maken, dus kommaardoorrrr! Daarna krijgen we nóg een amuse: een watermeloen granité met geitenkaas. Deze vind ik wat vlak van smaak. De geitenkaas proeven we er niet echt in terug helaas. Maar dan is het tijd voor ons voorgerecht: bietjes met koffie, mandarijn en avocado, op verschillende manieren bereid. Wat een verrassend lekker gerecht is dit! Het is fris en romig tegelijk. Zelfs de koffie past er goed bij! Ik wil het bakje helemaal leegeten, maar we missen een lepel, helaas.

Restaurant BluespoonWortel met kumquat, kaffir en saffraan | restaurant Bluespoon Amsterdam

Daarna krijgen we weer een kazige amuse: een tapioca kaasbroodje. Ons tweede gerecht is wortel met kumquat, kaffir en saffraan. Ik ben geen grote fan van wortel, maar dit gerecht is goed in balans en smaakt naar Thailand!

Dan is het tijd voor mijn hoogtepunt van de avond: de langoustine met een crèmig sausje van avocado. WOOOOW! Deze wil ik in kiloverpakking mee naar huis! Ik hou zo van deze Aziatische smaken. HEERLIJK!

Restaurant BluespoonLangoustine met crèmig sausje van avocado | restaurant Bluespoon Amsterdam

Mijn tweede hoofdgerecht is de gnocci van Nederlandse aardappels, citroen, truffel en rozemarijn. Dit is een ‘signature dish’ van Bluespoon Restaurant & Bar. Wat me meteen opvalt is dat er ook een zachte eierdooier op het gerecht ligt. Deze staat niet vermeld op de kaart. Misschien niet voor iedereen een favoriet. Ik vind het erg lekker. Ook de krokante pijnboompitjes staan niet op de kaart, maar zijn een goede toevoeging. Dit is gewoon een bordje troost. Zo’n gerecht dat je op koude winterdagen voor een haard naar binnen smikkelt. Heel erg lekker.

KLIK HIER VOOR GOEDE HOTELS IN AMSTERDAM

Restaurant BluespoonDe “signature” gnocci | restaurant Bluespoon Amsterdam

Het pre-dessert is een frambozensorbet met matcha crumble. Een frisse reset van de smaakpapillen na de gnocci.

Helaas valt mijn dessert een beetje tegen. De zoete maïs met geitenkaasijs is mij iets te ingewikkeld. Het geitenkaasijs heeft een sterke nasmaak die op die van een blauwe kaas lijkt. Geitenyoghurt was misschien lekkerder geweest. Ik mis een fris zuurtje in het gerecht. Het is wel heel erg leuk dat er risico’s worden genomen op deze nieuwe kaart!

Restaurant BluespoonCocktails bij bar & restaurant Bluespoon Amsterdam

We hebben een heerlijke avond gehad bij Bluespoon Restaurant & Bar. Het is dan ook niet vreemd dat het restaurant bijna helemaal vol zat de avond dat wij er waren. Het nieuwe menu is verrassend en smaakvol! Ik ga zeker weer een keer terug!
Tip: drink ook zeker een bijzondere cocktail in de bar!

Klik HIER voor de volledige menukaart van restaurant Bluespoon.
Bekijk HIER de mooie kamers van het Andaz Hotel.
Klik HIER voor nog meer Amsterdam inspiratie!Booking.com