Hotspots Amsterdam: 8 tips voor je weekend

Het is weer de hoogste tijd voor een lijstje met goede brunchplekken, nieuwe restaurants, de beste cocktails, de lekkerste biertjes en de meest krokante pizza’s…. Dit zijn 8 bijzondere hotspots voor je weekend in Amsterdam!

Hotspots Amsterdam

1. Dineren bij restaurant Beulings / Beulingstraat 9
Dit restaurant stond al een tijd op mijn wensenlijstje en dankzij de inspirerende Female Winemakers lunch, waar we de bijzondere wijnen van Pays d’Oc ICP proefden, was het eindelijk zover. Op de foto staat de Cosmopoon met wodka, limoen, cranberry, okra en zeewier. Wat een smaken! Ook de mochi met feijoa en tonkaboon is heerlijk fris (helaas niet op de foto). Restaurant Beulings is een intieme huiskamer, waar met liefde en creativiteit de mooiste gerechten op tafel worden gezet! Mijn favoriete wijn van de avond: de Château de Gourgazaud, Viognier uit 2017 en de Alma Cersius, Syraz/ Merlot/ Cabernet Sauvignon uit 2014.

Hotspots AmsterdamRestaurant Beulings | Hotspots Amsterdam: 8 tips voor je weekend


Hotspots Amsterdam

2. Pulitzer’s Bar: nieuw cocktailmenu / Keizersgracht 234
Er is een brand new cocktailmenu geïnspireerd op Murder on The Orient Express! Proef The Secretary, met Earl Grey Apéritif, Italicus, olijf, bitters en soda! Mijn favoriet! Ook The Actress vind ik heel erg lekker. De classy Pulitzer’s Bar is de ideale plek voor een date en als startpunt van je avond! Al bestaat het risico dat je, eenmaal daar, niet meer weg wilt…

Hotspots AmsterdamPulitzer’s Bar | Hotspots Amsterdam: 8 tips voor je weekend


Hotspots Amsterdam

3. Tapperij de Eeuwige Jeugd / Linnaeusstraat 37a
Wat.een.aanwinst! Het lijkt wel alsof je de woonkamer van je oma binnenloopt. Bij deze übergezellige nieuwe kroeg van brouwerij de Eeuwige Jeugd bestel je niet alleen je favoriete (speciaal)biertjes, zoals een Lellebel, Bokkelul of een Gladjanus, maar kun je ook nog eens shuffleboarden, darten en meedoen aan een potje karaoke.

Hotspots AmsterdamTapperij de Eeuwige Jeugd | Hotspots Amsterdam: 8 tips voor je weekend


Hotspots Amsterdam

4. Brunch á la Tel Aviv bij NENI / Stadionplein 8
Vanaf nu kun je iedere zondag tussen 11:00 en 16:00 aanschuiven voor een heerlijke brunch in de oude Citroën-garage in Amsterdam Zuid. Denk bijvoorbeeld aan groene Shakshuka met spinazie, venkel, yoghurt en fêta of de beroemde popcornfalafel met limoen-/ gembersaus! Ook de hummus is hier gevaarlijk lekker! Rollend naar huis….

Hotspots AmsterdamNENI | Hotspots Amsterdam: 8 tips voor je weekend


Hotspots Amsterdam

5. Dineren of lunchen bij Cecconi’s / Spuistraat 210
Dit blijft een all-time favorite van me! Als ik alleen al dénk aan de waanzinnig lekkere Vitello Tonnato, de burrata of de zalige truffelpasta bij dit mooie restaurant in het Soho House begin ik al te watertanden. Het bargedeelte van Cecconi’s is heel erg leuk voor een date! Probeer zeker de Primitivo….

Hotspots AmsterdamVitello Tonnato Cecconi’s | Hotspots Amsterdam: 8 tips voor je weekend


6. Edel by Dennis / Postjesweg 1
Restaurant Edel is sinds kort een hele nieuwe weg ingeslagen. Één van mijn favoriete chefs, Dennis Huwaë (restaurant Daalder), staat nu aan het culinaire roer en dat betekent een nieuwe kaart bomvol rebelse gerechten van Amsterdam tot Ambon. Daarnaast pimpte de New Yorkse ‘street artist’ ELLE het interieur… Ik ga snel langs voor een diner! De hapjes bij de opening waren in ieder geval al ‘finger-licking good’!


7. Pizza eten bij Pizza Beppe / Middenweg 23
Onlangs proefde ik voor het eerst de ‘Napolitaanse’ pizza’s van Pizza Beppe op de Middenweg. Er zijn inmiddels 3 restaurants in Amsterdam! Aangezien Pizza Beppe als eerste in Nederland het officiële keurmerk heeft gekregen van de prestigieuze Napolitaanse “Associazione Verace Pizza Napolitana’, is het niet heel verrassend dat de pizza’s hier HEERLIJK zijn! De bodem is krokant en licht, waardoor zelfs ik met gemak een hele pizza naar binnen heb gewerkt! Daarnaast is het binnen bijzonder gezellig. I’ll be back!


Hotspots Amsterdam+Factory Girl | Hotspots Amsterdam: 8 tips voor je weekend

8. Brunch bij +Factory Girl / Saenredamstraat 32
Ondanks dat +Factory Girl in de Pijp sinds maart open is, heb ik nog maar weinig gehoord over deze ‘guilt free’ brunch spot, opgericht door de Berlijnse Sofia Sözen. Daar moet nodig verandering in komen, want ik heb hier genoten van een heerlijke brunch! De signature dish is de Coco Anjéla: een soort panna cotta in verschillende smaken. Je bestelt er 1 voor €6,- of een proeverij voor €9,-. Ook mijn brood met avocado, bietenspread en een gepocheerd eitje is bijzonder vers en lekker! Bijna alles op de kaart is ook in een vegan of vegetarische variant te bestellen.

Klik HIER voor nóg meer Amsterdam inspiratie!

Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!