Restaurant Jansz. Amsterdam


Restaurant Jansz.

Het Pulitzer Hotel in Amsterdam heeft een make-over ondergaan en afgelopen vrijdag bewonderde én proefde ik de vernieuwingen. Het blijft een heerlijk gevoel om toerist in eigen stad te zijn. Inmiddels woon ik al 12 jaar in Amsterdam, maar was nog nooit in dit hotel geweest. Ik ken het alleen van de verhalen over de Ocean’s Twelve-cast die hier filmde en verbleef en de vele andere sterren die in de bijzondere suites hebben geslapen.

Restaurant Jansz.Restaurant Jansz.Restaurant Jansz.

Interieurontwerper Jacu Strauss sliep in iedere suite om deze een uniek karakter te kunnen geven. Zo is er een Boek Suite, met een arch van boeken, stiekem ook met de autobiografie van Ivana Trump, heb ik mij uit eerste hand met een knipoog in mijn oor laten fluisteren. Jacu heeft oog voor detail. Van de vintage telefoons tot de prachtige kunst die er hangt, alles ademt huiselijkheid en klasse, maar het wordt nergens stijf of pretentieus.

Restaurant Jansz.

Jansz. is het nieuwe, net geopende restaurant van het Pultizer Hotel. Opgestart door chef-kok Cassidy Hallman, die eerder al in topkeukens in Amerika stond. We schuiven aan voor een kennismakingsdiner en proeven van alles van de kaart! Het is bijzonder om de keuken als een geoliede machine aan het werk te zien. Dat belooft wat…

Restaurant Jansz.Restaurant Jansz.Restaurant Jansz.

De tonijntartaar is verrukkelijk, zacht en vol van smaak en ik heb nog nooit een versere burrata gegeten. Heerlijk! Ieder gerecht ziet er uit alsof het gestileerd is voor een chique kookboek. Andere favorieten zijn de gehaktballen in marinara saus. Ik ben geen enorme vleeseter, maar voor deze bijzonder gekruide meatballs mag je me ‘s nachts wakker maken. De miso-gelakte kabeljauw in dashi bouillon is bijzonder lekker van smaak. De Aziatische invloeden doen het goed in de gerechten!

Restaurant Jansz.Restaurant Jansz.

Maar ‘the best is saved for last’: het dessert. We proeven een goddelijke New York cheesecake met pistache sorbetijs & rode peper. Wow! Maar ook de chocolade cake met gezouten caramelsaus en amandelcrumble & de kokos panna cotta met limoen sorbetijs zijn voltreffers. Restaurant Jansz. doet de 17e-eeuwse Amsterdamse naamgever Volkert Jansz. eer aan. Wat een heerlijke avond!

Restaurant Jansz.

Bekijk HIER de volledige menukaart.
Je kunt bij Restaurant Jansz. ook terecht voor een goed ontbijt of een heerlijke lunch!

Prijs hoofdgerecht: gemiddeld 28 euro.
Alle foto’s in deze post zijn door mijzelf gemaakt.

Jansz., Reestraat 8, Amsterdam
http://www.janszamsterdam.com

Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!