7 x een Boozy Brunch in Amsterdam

De trend is eindelijk over komen waaien; de Boozy Brunch! Heerlijk voor een zondagmiddag met vriendinnen en voor brakke brunchers. Is het net iets te laat geworden de avond ervoor of heb je gewoon zin in een heerlijke passievrucht Mimosa? Dit zijn de 10 beste plekken in Amsterdam voor een brunch, onder het genot van bijvoorbeeld een Corpse Reviver of een good old Bloody Mary…

Boozy BrunchThe Lobby | Boozy Brunch Amsterdam

1. The Lobby
Midden in hartje Amsterdam, vlak naast de Dam, vind je Hotel V, met restaurant The Lobby.
Een super gezellige plek, met een openhaard, een leeshoek en een fijn terras. Door het ‘gentlemen’s club’ interieur lijkt het lijkt wel alsof je even terug in de tijd stapt! Bestel oesters, Eggs Benedict of de heerlijke Lambada aardbeien met lemon cream en honing ijs…Hier blijf je veel te lang hangen…

The Lobby, Nes 49, Amsterdam
http://www.hotelvnesplein.nl


2. Little Collins
Deze plek vlak naast het Sarphatipark, is perfect voor de zonnige dagen. De eigenaren komen uit Melbourne en willen graag het eten van hun thuisfront delen. Keuze uit o.a. 4 verschillende Bloody Marys, maar ook een heerlijke Bellini met rabarber! Geopend van woensdag t/m zondag. Op donderdag en vrijdag kun je hier ook dineren.

Little Collins, 1e Sweelinckstraat 19F, Amsterdam
http://www.littlecollins.nl


3. Bar Spek
Al langere tijd één van mijn favorieten in Amsterdam West.
Je bestelt hier o.a. heerlijke kleine pizza’s, sandwiches, salades & soep. Op zomerdagen kun je lekker buiten zitten op hun grote terras. Mocht je even geen zin meer hebben in alcohol, dan hebben ze hier ook een heerlijke virgin sinaasappel-meloen scroppino! Bediening is vriendelijk en de sfeer is relaxed. Ga ook zeker eens naar hun G&T Friday!

Bar Spek, Admiraal de Ruyterweg 1, Amsterdam
Bar Spek op Facebook


4. Smokin’ Barrels
Lobster, Burgers & More in Amsterdam Oost, op het Beukenplein. In het weekend is dit een ideale plek voor een uitgebreide brunch. De keuze is enorm, voor ieder wat wils; burgers, eieren, salades, kreeft, toast, cocktails en speciale biertjes. Al het eten wordt klaargemaakt op ‘smoking barrells’. Van de eigenaren van Café Maxwell & Bar Bukowski.

Smokin’ Barrels, Beukenplein 22, Amsterdam
http://www.smokinbarrels.nl


5. Franklin Bar & Kitchen
Van de mannen van Vesper, Bar 22 en ChapterTwentyOne. Een New York gevoel met eigen interpretaties van short-ribs, jerked chicken, corn dogs en een goddelijke NY cheesecake.
Ze hebben hier heerlijke Amerikaanse fingerfoods! Drink er een Bloody Mary, Ramos Gin Fizz of een Espresso Martini bij en je brunch is compleet.

Franklin Bar & Kitchen, Amstelveenseweg 156, Amsterdam
http://www.barfranklin.nl


6. Bakers and Roasters
Dit gezellige tentje in de Pijp heeft een hele uitgebreide brunchkaart met o.a een Pulled Pork Bagel, maar ook Bircher Muesli en heerlijke tortilla’s . Alles is ‘Nieuw Zeeland Style’ met een Braziliaanse twist…snap je em nog:-)? Ook kun je hier je eigen Mimosa samenstellen met bijvoorbeeld passievrucht! Nou is de witte wijn uit Nieuw Zeeland mijn lievelings, dus ook voor een glas ‘normale’ wijn, kun je hier goed terecht! Heerlijk!

Bakers and Roasters, 1e Jacob van Campenstraat 54, Amsterdam
http://www.bakersandroasters.com


7. Staring at Jacob
‘It’s a brunch & bar thing’. In Amsterdam West, op de Jacob van Lennepkade, vind je Staring at Jacob. Opgezet door de mannen van Fraîche, op de Westerstraat. Hier kun je terecht voor een Californische brunch, met bijvoorbeeld chicken & waffles, een omelette met zwarte bonen & chorizo of buttermilk pancakes met maple syrup. Maar er zijn ook veel lichtere en gezonde (glutenvrije) opties! S’ avonds serveren ze kleine hapjes waar je er gewoon een paar van bestelt. Gezellig!

Staring at Jacob, Jacob van Lennepkade 215, Amsterdam
Staring at Jacob op Facebook

♥ Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!