Restaurant Taiko: VEGAN HANAMI OMAKASE

Een bezoek aan restaurant Taiko, in het Conservatorium Hotel van Amsterdam, stond al heel lang op mijn ‘to do lijst’ en vorige week was het eindelijk zover. Ik heb het spiksplinternieuwe menu VEGAN HANAMI OMAKASE geprobeerd. Nu denk je waarschijnlijk: ‘waaaaat?’. Dit 9-gangenmenu is 100% vegan en geïnspireerd op exotische smaken en texturen uit het verre Oosten. Je proeft de Japanse lente, met de wonderschone kersenbloesem. Vegan saai? Chef Schilo van Coevorden maakt er een gastronomisch feest van!

Restaurant TaikoRestaurant Taiko, Conservatorium Hotel, Amsterdam

Gang na gang worden we getrakteerd op ware kunstwerkjes die smaken naar meer. We beginnen met 3 frisse gerechten: ‘Sakura Spring fruits’ met koolrabi en rabarber. Daarnaast proeven we gerookte Soba noedels met bevroren frambozen en een frisse aardbeien sashimi met myoga (Japanse gember bloemknoppen) en lange peper.

Restaurant TaikoRestaurant Taiko

Gang 2 is een worteltartaartje met frisse wasabi. Daarbij eten we Kimchi Kalian met paksoi en komkommer. Ik ben dol op kimchi: dit is een favoriet van me.

Restaurant Taiko

Gang 3 is één van de hoogtepunten van de avond: een ‘Seaweed Pizza’, met soya moromi, zeekool en een waanzinnig lekkere algen- emulsie! Het 2e gerecht is zeekool met algenemulsie en aardappel. De algenemulsie wil ik graag in een bakje mee naar huis nemen….

Restaurant TaikoRestaurant TaikoRestaurant Taiko, Conservatorium Hotel, Amsterdam

Het echte hoogtepunt van de avond is gang 4: de Tom Ka Yen. Deze koude avocadosoep met groene curry, zwarte knoflook, cashewnoten, sesam en groene curry ijs, brengt me helemaal terug naar Thailand. Wat een smaak! We eten hier een zalige Baked Bao Bun bij met gekaramelliseerde zwarte knoflook, ui en een salsa van soyabonen en spruitjes.

Gang 5: Nederlandse asperges met sesam en raap, geserveerd met ‘Asparagus Gunkan’, een soort sushi. Dit gerecht vind ik wat minder smaak hebben dan de rest, maar het ziet er wel prachtig uit.

Restaurant Taiko

Gang 6: geroosterde bloemkool met soya, hazelnootmiso, gerold in een Hobablad. Dit is een erg lekkere combinatie. De combinatie van bloemkool met hazelnoot is heerlijk.

Gang 7 is een pronkstuk. De 3 gerechten worden alledrie op bijzondere wijze geserveerd. De ‘Silken Tofu’ wordt in 3 verschillende stappen op mijn bord samengesteld. De tofu komt met bouillon, morel & kombu en ‘moromi roasted leak’. Daarnaast staat er een enorme, indrukwekkende paddenstoelentoren met gegrilde shitake en gedroogde paddenstoelen op tafel. Ook genieten we van Szechuan aubergine: gefrituurd met bloem en gedipt in Szechuansaus. Deze gang had wat mij betreft qua smaak wat gewaagder gemogen. Ik ben geen grote fan van tofu en heb daarbij altijd een uitgesproken tegenwicht nodig, anders blijft de smaak voor mij te vlak.

Restaurant TaikoRestaurant Taiko, Conservatorium Hotel, Amsterdam

Gang 8: een prachtige en heerlijke waterdruppelcake met amandelmelk en mochi! Ik ben dol op mochi!! Wat een prachtig gerecht is dit weer.

Restaurant TaikoRestaurant TaikoRestaurant Taiko, Conservatorium Hotel, Amsterdam

Gang 9 is ook een waar hoogtepunt van de avond. De chocolade kersenbloesem is bijna te mooi om op te eten. Wat een kunstwerk! Het gerecht is gemaakt van donkere chocolade, crème, kersengelei, luxardo kersen en chocolade crumble… Yummmm! Dit is echt de hemel op een bord!

Restaurant Taiko

De creativiteit spat er af bij de gerechten van restaurant Taiko en de smaken zijn verrassend! Dit diner is echt een belevenis en bewijst dat veganistisch eten alles behalve saai hoeft te zijn. Het VEGAN HANAMI OMAKASE menu staat tot eind juli op de kaart en kost €85. Mocht je toch graag een stukje vlees of vis erbij willen bestellen, dan kan dit tegen een meerprijs van €20. Bon appétit!

Restaurant TaikoRestaurant Taiko, Conservatorium Hotel, Amsterdam

Klik HIER voor nog meer culinaire tips voor Amsterdam!

Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!