8 x Weekendtips voor Amsterdam

Nieuwe kaarten, nieuwe openingen, gevaarlijke cocktails en reserveringen waar je maar beter op tijd bij kunt zijn: dit zijn mijn nieuwe weekendtips voor Amsterdam!

8 x weekendtips voor Amsterdam8 x weekendtips voor Amsterdam/ 5&33

1. Lobster Thursday – 5&33
Elke donderdag kun je terecht bij het gezellige 5&33 voor een zalig kreeftmenu; ze maken er ook gevaarlijk lekkere cocktails en het haardvuur knispert altijd. Ok, ok, het is op donderdag en dat is nog niet officiëel weekend, maar deze avond verdient een plekje in de lijst! Voor 2 gangen inclusief een glaasje bubbels, betaal je €35! Terwijl je geniet van je heerlijke pasta al dente met kreeft, luister je naar Drake & Raphael Saadiq! Leuke plek voor een date!
Martelaarsgracht 5, Amsterdam


8 x weekendtips voor Amsterdam8 x weekendtips voor Amsterdam/ Nomads

2. Nomads – Nieuwe kaart
Bij restaurant Nomads verandert de kaart iedere 6 maanden naar een nieuwe wereldse keuken. Vanaf deze maand kun je genieten van de Portugese keuken. Het brood met zeewierboter is een fijne binnenkomer. Bestel zeker de authentieke kabeljauwkroketjes en de zalige asperges en verlaat het restaurant niet zonder de warme Pasteis de Nata te proeven!
Oranje Vrijstaatkade 55, Amsterdam


8 x weekendtips voor Amsterdam8 x weekendtips voor Amsterdam/ Super Lyan

3. Super Lyan – Kimpton de Witt
Bij deze mooie all day hangout kun je terecht voor een lekkere kop koffie, een vegan donut en een fijne overdekte binnentuin. Maaaaar de echte aanraders zijn toch wel de bijzondere cocktails! Probeer The Millionaire Shake met sojamelk, chocoladesorbet, granaatappel, Maker’s Mark Bourbon met Dry Curaçao en venkelpollen… Volg je het nog? Ga het proeven! Het interieur is zeer Instagrammable!
Nieuwezijds Voorburgwal 3, Amsterdam


8 x weekendtips voor Amsterdam8 x weekendtips voor Amsterdam/ Taiko

4. Taiko – VEGAN OMAKASE – Conservatorium Hotel
De komende 3 maanden kun je bij dit prestigieuze restaurant van het Conservatorium Hotel, onder leiding van Schilo van Coevorden, terecht voor het VEGAN OMAKASE menu. Tijdens dit 9-gangen-menu geniet van je verse Hollandse producten, met een bijzondere Aziatische twist. Mijn favorieten zijn de Seaweed Pizza en de zalige Sea Kale met Algae emulsion & Potato. Ook de Baked Bao Bun is om je vingers bij af te likken zo lekker! De prijs voor dit heerlijke foodfestijn is €85. Laat jezelf lekker in de watten leggen!
Paulus Potterstraat 50, Amsterdam


8 x weekendtips voor Amsterdam8 x weekendtips voor Amsterdam/ Pause 

5. Pause – Pulitzer Hotel
Deze classy hangout heeft een brand new all day breakfast menu! Plof neer op de zachte, groene, velvet stoelen en proef de gepocheerde eitjes met ‘hash browns’, gevaarlijk lekkere pancakes en bestel er een kop koffie bij om wakker te worden. Op zonnige dagen kun je heerlijk buiten zitten in de mooie binnentuin. Je vergeet hier helemaal dat je in hartje Amsterdam bent! Klik HIER voor mijn eerdere uitgebreide post over Pause.
Prinsengracht 323, Amsterdam


8 x weekendtips voor Amsterdam8 x weekendtips voor Amsterdam / The Lemonman

6. The Lemonman – NENI
Dat je bij restaurant NENI terecht kunt voor heerlijk eten wist ik al, maar dat er boven het restaurant een gezellige bar zit is een nieuwe ontdekking! De naam van de bar is een eerbetoon aan Citroën. NENI is gehuisvest in een oude Citroëngarage. Op de kaart staat een aantal heerlijke citroen- en citruscocktails en een bijzondere citroenjenever… Klik HIER voor het volledige menu. Cheers!
Stadionplein 8, Amsterdam


8 x weekendtips voor Amsterdam8 x weekendtips voor Amsterdam / Bar Fisk

7. Bar Fisk – Plastic Soup Foundation
Bar Fisk is al lang een favoriete hangout van mij. Sinds kort zijn ze een campagne gestart met de Plastic Soup Foundation om vervuiling door plastic in onze oceanen tegen te gaan. Je kunt voor 5 euro mee doen aan een loterij, waarmee je leuke Bar Fisk prijzen kunt winnen en ‘custom’ kunstwerken van Studio Fish. Je 5 euro wordt helemaal gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation. Daarnaast gaat 1 euro per verkochte Fizzy Bubblech en Colonial Negroni cocktail tot en met september ook naar het goede doel! Love it.
Eerste Sweelinckstraat 23, Amsterdam


Weekendtips Amsterdam Augustus8 x weekendtips voor Amsterdam / Groovy Tables

8. Groovy Tables X HoogtIJ
Pssst, Groovy Tables komt er weer aan! Dit was vorig jaar één van mijn favoriete rooftop events in Amsterdam! Bij HoogtIJ, in Amsterdam Noord, bouwen de Artiesten in samenwerking met één van mijn favoriete restaurants: Restaurant Daalder ook deze zomer weer een waar culinair feestje! Gasten genieten van live muziek en sfeervolle acts op een bijzondere hoogte! De getalenteerde chefs van Restaurant Daalder verzorgen een heerlijk 6-gangendiner en… na het diner kun je onder de blote sterrenhemel met de voetjes van de vloer, want een DJ neemt de avond over! Reserveer HIER alvast een tafel, want vorig jaar was alles vol!
Johan van Hasseltweg 39, Amsterdam


Klik HIER voor de leukste clubavonden/ nachten in Amsterdam in de maand mei!Booking.com