Escobar: nieuwe talentvolle chef Fernando

Sinds kort waait er een nieuwe, frisse wind door het Amsterdamse restaurant Escobar! De jonge, getalenteerde chef Fernando Paez Magro tilt de oude kaart naar een verassend nieuw niveau! Voorheen werkte hij voor Guts & Glory en Bar Centraal. Fernando groeide op in Venezuela en verwerkt zijn jeugdherinneringen in de culinaire hoogstandjes die je vanaf nu kunt proeven bij Escobar.

Escobar

Voorheen vond ik Escobar vooral een gezellige plek voor drankjes en wat ‘simpele’, klassieke tapas, maar wow, wat is hier veel veranderd! Er is een MEGA food upgrade gaande! Bij het eerste gerecht begin ik al te watertanden. De ‘scallop ceviche’ met mandarijn & passievrucht is zalig: ik wil mijn bord aflikken zo lekker vind ik het. Ook de crunchy burrata is een goddelijk lekker gerecht. De gerechten kunnen gedeeld worden, waardoor je van alles kunt proeven. Geen keuzestress dus!

Escobar Ceviche en burrata bij restaurant Escobar | Amsterdam

Als hoofdgerecht raad ik de mosselen met citroengras, venkel en ‘sea lavender’ aan. Zo lekker! Echt een smaakexplosie! Eerlijk gezegd vind ik alles bijzonder lekker wat we proeven. Gelukkig staat de grote hit van de oude kaart er nog steeds op: de El Pastor Taco met ‘pulled pork’.

EscobarEscobar Restaurant Escobar | Amsterdam

Houd zeker ruimte over voor een dessert… De Dulce de Leche met kokosijs, kletskop, limoen, chocolade en caramel is een klein geschenk uit de Latijns-Amerikaanse hemel. De Chantilly met gepekelde bessen, lemon curd en crunch is wat aan de zure kant, maar is een heerlijk, fris alternatief!

Escobar Escobar Escobar

Deze vernieuwde kaart, met allerlei exotische gerechten vol smaakexplosies, heeft me verrast! Fernando is een enorme aanwinst voor Escobar en ik hoop dat hij de vrije hand blijft krijgen om unieke gerechten op tafel te zetten. Want dat deze man snapt waar een mens blij van wordt, dat is me wel duidelijk. De gerechten zijn allesbehalve standaard en zullen je verrassen! I’ll be back!

Klik HIER voor het volledige menu
Check HIER meer favoriete restaurants in Amsterdam!

Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!