Stan&Co Amsterdam: all day hotspot

De voormalige Amsterdamse Diamantbeurs is omgetoverd tot een prachtige bar & mooi restaurant. Stan&Co Amsterdam is een nieuw all-day concept waar je uitstekend kunt werken! De grote open ruimte is ideaal voor een latte- & laptopsessie en de uitgebreide menukaart zorgt ervoor dat je niet omkomt van de honger. Stan&Co is al langer een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist. Onlangs werd de nieuwe aanwinst in Amsterdam geopend en er wordt hard gewerkt aan een nieuwe vestiging in Den Haag.

Stan&Co AmsterdamStan&Co AmsterdamStan&Co AmsterdamInterieur ontworpen door Leban, Stan&Co Amsterdam

De Diamantbeurs is nu het thuis van Capital C, waar de creatieve industrie van Amsterdam bij elkaar komt. Designers, advertising, media, kunst en communicatie werken hier aan nieuwe, inspirerende projecten. Het creatieve team van Leban maakte van Stan&Co Amsterdam een uiterst Instagramwaardige hotspot! De fluwelen banken, de enorme roze trap, de zwarte toiletten en de glimmende bar zijn allemaal even mooi.

Stan&Co AmsterdamStan&Co AmsterdamStan&Co Amsterdam

Natuurlijk wilde ik dolgraag de kaart testen! Wat me als eerste opvalt, ‘don’t judge’, is de lange lijst met cocktails. Zo staat er een Strawberry Crush op de kaart met Licor 43, wodka, aardbeien, limoensap en munt en mijn ‘all time favorite’: de Espresso Martini. Aangezien het pas 13:00u is, besluit ik voor een bescheiden mocktail te gaan en kies voor de Frozen Margarita in de smaak kokos. Heerlijk! Verder staan er extreem veel opties voor koffie op de menukaart, opgedeeld in Coffee & Teas, Special Coffees en Boozed Coffees….

Stan&Co AmsterdamStan&Co AmsterdamStan&Co AmsterdamOns voorgerecht bij Stan&Co Amsterdam

Als voorgerecht proeven we de Krokante Gyoza met knoflook, kimchi, bosui en oosterse saus. Daarnaast de Beef Tataki met gerookte artisjok, mizuna en zwarte knoflookcrème. Beide gerechten zijn erg lekker, maar de artisjok is wel erg zuinig aan de Beef Tataki toegevoegd. We missen deze een beetje! Ik ben lichtelijk kimchi-verslaafd en ik had deze iets pittiger verwacht.

Stan&Co AmsterdamStan&Co Amsterdam

Als hoofdgerecht besluiten we allebei een gnocci te proberen. Ik bestel de gnocci met smoked cheddar, groene asperges, roodlof en sherry-parmezaansaus. Mijn tafelgenoot gaat voor de gnocci met zwezerik, serranoham, groene asperges, gremolata en sherry-parmezaansaus. Mijn gerecht is erg goed op smaak en de krokante asperges zijn heerlijk! De gnocci van mijn tafelgenootje is wat aan de zoute kant door de serranoham. De porties zijn best groot, dus mocht je van gnocci houden, dan is het slim om een licht voorgerecht te bestellen.

Stan&Co Amsterdam

In de keuken van Stan&Co staat een Josper Grill die met houtskool wordt gestookt. Jammer genoeg hebben we de ‘smokey’ steaks niet kunnen proeven, maar die zijn vast heerlijk!

Op donderdag, vrijdag en zaterdag draait er een dj. Ik ga zeker nog eens terug om Stan&Co ‘by night’ te ervaren. Voor nu vind ik het een enorme aanwinst als werkplek. Het is een comfortabele en mooie ruimte, met een heel uitgebreide menukaart met voor ieder wat wils. Wat het eten betreft is er nog wat ruimte voor verbetering, maar het is zeker een plek waar ik terug ga komen!


Klik HIER voor de Stan&Co Amsterdam menukaart en meer informatie.
Klik HIER voor nog meer culinaire inspiratie voor Amsterdam!

Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!