Tallinn tips voor een bijzondere stedentrip

Eerlijk gezegd had ik, tot nog niet zo heel erg lang geleden, geen idee waar Tallinn lag. Tallinn is de hoofdstad van Estland. In iets meer dan 2 uur vlieg je naar deze bijzonder gezellige stad vol verrassingen. Wat een ontdekking! Dit zijn mijn Tallinn tips inclusief favoriete bezienswaardigheden, restaurants, hotels en musea, voor jouw stedentrip!

Tallinn Tips

De mooie, historische binnenstad van Tallinn, Vanalinn, staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. De stad kent een roerige geschiedenis en werd in het Sovjettijdperk helemaal overgenomen door de Russen. Tegenwoordig bruist de stad van creatieve concepten, goede restaurants en leuke festivals. In de zomermaanden is het klimaat in Tallinn aangenaam en is het weer vergelijkbaar met dat in Nederland. In de winter heb je je dikste jas nodig, want dan kan het hier -30˚ worden! Voor meer informatie hierover klik je op: klimaat & weer Tallinn.

Tallinn TipsTallinn TipsTallinn TipsDe oude stad Vanalinn | Tallinn tips

Tallinn tips:
1. Telliskivi! Een bruisende, creatieve wijk op een voormalig industrieel terrein. Hier vind je tal van leuke barretjes, eet je in een camper en shop je bij unieke conceptstores. Ik vond het hier fantastisch!
2. Fotografiska Tallinn (Telliskivi). Bijzonder fotografiemuseum waar ook regelmatig concerten zijn en dj’s draaien. Dit museum staat in het teken van duurzaamheid. Wij bewonderden er prachtige exposities van Jimmy Nelson en Anja Niemi.
3. Lunchen bij F-Hoone (Telliskivi).
4. Bezoek de indrukwekkende Alexander Nevski-kathedraal. Deze Russisch-orthodoxe kathedraal pronkt bovenop de Domberg en is niet te missen.

Tallinn TipsTallinn TipsTallinn TipsShoppen in Tallinn | Tallinn tips

5. Struin door de wonderschone oude stad Vanalinn. Wat een sfeer!
6. Eet bij restaurant Farm in het hart van de oude stad. Hier proef je bijzondere Estlandse gerechten.
7. Bestel koffie met taart bij Kehrwieder Chocolaterie. Het lijkt hier alsof je in een Hobbithuisje zit!
8. Shop bij Mia & Leela. Deze winkel zit in een prachtige gallerij vol leuke winkels. (Telliskivi)

Tallinn TipsTallinn TipsRestaurant Juur | Tallinn tips

9. Cocktails drinken bij Sveta Baar (Telliskivi). Overdag koop je hier meubels en vintage kleding, maar ‘s avonds is het één van de leukste plekken van de stad voor een drankje.
10. Diner bij wijnrestaurant Veinirestoran Dominic.
11. Geniet van Haute Cuisine bij het beroemde restaurant Ribe.
12. Bezoek Stroomi Rand. Een mooi strand in de buurt van Tallinn.
13. Probeer de bijzondere Estlandse kruidenthee!

Tallinn TipsTallinn TipsTallinn TipsDe Alexander Nevski-kathedraal en F-Hoone | Tallinn tips

14. Ga cocktails drinken bij Latijns-Amerikaans restaurant La Tabla (Telliskivi)
15. Eet bij Kivi Paber Käärid (Telliskivi)
16. Ga Indiaas eten bij Lendav Taldrik (Telliskivi)
17. Bezoek Lennusadam, het maritiem museum van Tallinn. Heel erg leuk, ook voor kinderen!

Tallinn TipsTallinn TipsRestaurant NOA | Tallinn tips

18. Ga lunchen of dineren bij Restaurant Juur. Dit restaurant ligt een beetje buiten de stad, maar is de omweg zeker waard! Wij hebben hier een bijzonder creatieve en culinaire Scandinavische lunch gehad. Alle gerechten worden geserveerd op rustieke materialen en alles is zo duurzaam mogelijk gemaakt.
19. Restaurant NOA. Ook dit is de (taxi-)autorit waard. Wat een bijzonder gezellig en goed restaurant aan het water. Hier heb ik de lekkerste cocktails van de reis gedronken!

Dit zijn nog een aantal andere restaurants in Tallinn die ik er te gek uit vond zien: Restaurant Vintage 17, Restaurant Controvento (blijkbaar de beste Italiaan van de stad).

Tallinn TipsTallinn TipsF-Hoone, Telliskivi | Tallinn tips

Wij sliepen in het bijzonder goed gelegen Hotel l’Ermitage! Mijn kamer was van alle gemakken voorzien en ook het ontbijt is hier dik in orde. Het inchecken duurde wel even, maar verder was alles goed geregeld.

Tallinn Tips

Laat me weten of jij nog Tallinn tips hebt die ontbreken in dit lijstje, door een reactie achter te laten onder deze blogpost!

Klik HIER voor de beste tarieven bij Hotel L’Ermitage!
Klik HIER voor mijn blogpost over Wenen!

Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!