The Harbour Club Amsterdam Oost: shared dining menu

Wanneer je naar The Harbour Club Amsterdam Oost fietst, weet je in eerste instantie niet precies waar je terechtkomt. Het restaurant ligt in een wijk in Amsterdam waar op dit moment veel wordt vernieuwd en gebouwd. Zo is onlangs het nieuwste NIU Fender hotel geopend, pal naast het restaurant. Eenmaal binnen is de sfeer romantisch en gezellig. Ondanks dat The Harbour Club Amsterdam een groot restaurant is, ideaal voor bedrijfsuitjes en verjaardagen, voelt het hier toch altijd intiem. De verlichting is gedimd en we nemen plaats op een gezellige ronde bank. Ons eigen hoekje!

The Harbour Club Amsterdam OostThe Harbour Club Amsterdam Oost

Onze namen staan op de menukaart! Ik word altijd blij van de uitgebreide ‘fusion’ menukaart hier. Visliefhebbers kunnen hier ook hun hart ophalen. Ik hou van de vele ‘shared dining’ opties. De keuken heeft sinds mijn laatste bezoek wat meer Mexicaanse invloeden gekregen: taco’s!

We beginnen de avond met ‘Beef Truffle Tacos’, want hallo: truffel! De ober drukt ons op het hart dat we deze niet mogen missen. We zijn met z’n tweeën en krijgen 3 stuks…. Gelukkig vind ik mijn tafelgenoot best aardig en deel ik, met lichte pijn in het hart, de overgebleven taco met haar. Achteraf is dit mijn favoriete gerecht van de avond. Wat een smaak! Ik heb nog nooit een taco met truffel gegeten, maar het is verrassend lekker.

The Harbour Club Amsterdam OostThe Harbour Club Amsterdam Oost

We proberen ook de vega sushi en de ‘spicy salmon’ geserveerd op een enorm rond, krokant rijstvel. Dit ziet er mooi uit, maar is enigszins lastig te eten. Ik ben blij dat ik hier niet met een date zit, want mijn onhandigheid, altijd in volle glorie aanwezig, zorgt ervoor dat de helft van de zalm op mijn schoot belandt. Gelukkig gooit mijn tafelgenoot ook de helft naast haar bord en ben ik niet de enige die met eten smijt. De sushi is lekker en een prima alternatief voor ‘normale’ sushi voor vegetariërs.

Bij de hoofdgerechten zijn we groot fan van het vegetarische gerecht. De fregola (pasta) met biet, parmezaan, pistache en paddenstoel is mijn lievelingsgerecht. Heel smaakvol en lekker smeuïg. Ook de rumpsteak, hoewel niet meer helemaal warm, is heerlijk en supermals. Deze wordt geserveerd met Mexican salsa en anticucho. Zelf had ik hier een winterse saus met bijvoorbeeld port lekkerder bij gevonden. De ‘Fish Roulleaux’ met coquille, Tom Yun en wasabi, valt een beetje tegen. Ik ben altijd een groot fan van Aziatische smaken, maar de gefrituurde vis met romige saus is net te vet naar mijn smaak.

The Harbour Club Amsterdam OostThe Harbour Club Amsterdam Oost

Ons dessert is ‘The Golden Brick’: een lichtelijk intimiderende chocoladecake, met passievrucht, curd en vanille-ijs. Wat een enorm dessert! Te veel voor 2 personen, maar wel goddelijk lekker. Death by chocolate!

We hebben opnieuw een heerlijke avond gehad bij The Harbour Club Amsterdam Oost. Niet alle gerechten waren even warm, maar de sfeer, de smaken, de service en de goede wijnselectie maken dit een topplek voor een diner! Probeer zeker de truffeltaco’s en de vega fregola! Ze shaken hier trouwens ook bijzonder lekkere cocktails, dus ook voor een borrel is dit een goede plek. I’ll be back…

Bekijk HIER de volledige menukaart van The Harbour Club Amsterdam Oost.

Klik HIER voor nog meer leuke hotspots in Amsterdam!
Klik HIER voor de leukste boozy brunchplekken in Amsterdam!

Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!