Ruby Rose Utrecht: nieuwe wijnbar & eetbar

Wat een waanzinnig mooie, nieuwe aanwinst in Utrecht! Wijn- en eetbar Ruby Rose aan de Korte Jansstraat is een genot voor het oog. Bij het jongste zusje van The Streetfood Club en The Rum Club kun je sinds 20 december genieten van o.a. oesters, burrata, pasta’s, kleine pizza’s en heerlijk verse ansjovis. Voor deze laatste kun je me ‘s nachts wakker maken! De naam Ruby Rose verwijst naar de bloemenzaak uit de begintijd van dit art-deco pand.

Ruby Rose UtrechtRuby Rose UtrechtRuby Rose Utrecht – foto’s interieur Lars Verkroost

Het klassieke pand met authentieke ornamenten is in een bijzonder smaakvol en kleurrijk nieuw jasje gestoken. De muren en het plafond zijn beschilderd en in het midden van de ruimte staat een grote bar, vol bloemen en planten, uitgerust met snijmachines voor de lekkerste charcuterie. Van de menukaarten, tot de kleding van de service, alles is zo mooooi. Wat een smaak! Stiekem ben ik een beetje jaloers op Utrecht, want ook al hebben we veel aanbod in Amsterdam, dit is, net als de Streetfood Club, toch echt wel een klapstukje hoor.

Ruby Rose UtrechtRuby Rose Utrecht – foto’s interieur Lars Verkroost

Maar goed, dan rest nu de vraag: is het eten ook lekker? Het is een menukaart om verliefd op te worden, bomvol smakelijke vega-opties, kroketjes met o.a. knolselderij en truffel, vis & zeevruchten, charcuterie, vleesgerechten, pizza’s en kazen. Er staan zelfs escargots, slakken, op de kaart. Jeugdsentiment van mijn vakanties naar Frankrijk!

Ruby Rose Utrecht

We nemen plaats aan de bar en genieten van een proeverij van onze favorieten op de kaart. Eerst slurpen we trés decadent een paar heerlijke oesters naar binnen, gevolgd door een proeverij van kroketjes. We worden getrakteerd op heerlijke wijn en ondanks dat dit pas de 2e dag is dat de zaak open is en ze ramvol zitten, is de sfeer ontspannen en gezellig. De octopus carpaccio met gerookte paprika en olijfolie is een dikke aanrader. Die zou ik graag in kiloverpakking mee naar huis nemen s’il vous plaît. Mijn date durft de escargots aan en ook deze vallen goed in de smaak.

Ruby Rose UtrechtRuby Rose Utrecht – foto’s interieur Lars Verkroost

We sluiten ons diner af met frisse scroppino’s. Als mijn maag net zo groot was als mijn ogen, had ik ook nog heel graag de risottokoekjes met talleggio, spinazie en macadamia geproefd. Ook de scheermessen met peterselie en witte wijn lijken me heerlijk. Er zit niks anders op: ik moet snel weer terug!

Foto’s interieur Lars Verkroost

Het is lastig om niet in superlatieven te vervallen, maar het mag worden gezegd: wat een WAANZINNIG leuke aanwinst is Ruby Rose voor Utrecht. Weer een reden om wat vaker naar deze stad te gaan. De menukaart is dik in orde, de wijnselectie is goed, de bediening is vriendelijk en professioneel en het interieur is waanzinnig mooi. Wat een prachtige nieuwe zaak. Gaat dat zien en proeven!

Bekijk HIER de volledige menukaart van Ruby Rose.
Klik HIER voor meer Utrecht inspiratie!

Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!