Trattoria Graziella Amsterdam – De L’Europe

Vanwege de coronacrisis werd de opening van Trattoria Graziella in maart helaas uitgesteld. In de tussentijd kon je wel al gerechten afhalen. Ik heb zelfs een heerlijk voorproefje van het menu thuis mogen ontvangen en dat smaakte naar meer… Na een aantal maanden geduld ging ik afgelopen week langs bij dit nieuwe restaurant van Hotel De L’Europe in het hart van Amsterdam.

Trattoria Graziella AmsterdamHet sfeervolle interieur van Trattoria Graziella | Amsterdam

Wat een waanzinnig mooi en gezellig interieur! De warme kleuren, de stijlvolle bar en knusse banken zijn enorm Instagramwaardig. De Italiaanse bediening is al net zo stijlvol en we hebben meteen het gevoel dat we op vakantie zijn. Met de nodige humor krijgen we advies over de gerechten op het menu. We trappen de avond af met een verfrissende Graziella on the Coast: gin, citroen, rozemarijn, tijm en Taggiasche olijven. De zomer in een glas!

Trattoria Graziella AmsterdamDe kleurrijke antipasti | Trattoria Graziella Amsterdam

Wanneer de antipasti aan tafel verschijnen, worden deze verwelkomd met “oohhh’s” en “ahhh’s”. De kleurrijke gerechten zijn een lust voor het oog! Chef Luigi komt, inclusief hoge koksmuts, aan tafel uitleg geven. De Panzanella e burrata is fantastisch! Op het bord liggen naast de ‘normale’ tomaatjes, twee “nagemaakte” tomaten van tomaat, gevuld met brood. De burrata is perfect. Ook de Polpo Mediterraneao met saffraanaardappels en inktviskroket is een plaatje. De kroketjes wil ik wel in kiloverpakking mee naar huis. Wat een verfijnd en mooi gerecht.

Trattoria Graziella Amsterdam

Na de antipasti volgen de primi, waarbij ik een heerlijk glas Primitivo bestel. We luisteren naar Italiaanse jazzmuziek die enorm bijdraagt aan de toch al fantastische sfeer in het restaurant. De Cavatelli is bereid volgens grootmoeders recept en bestaat uit huisgemaakte Cavatelli pasta, ossenstaartragout en Pecorino kaasfondue. Een echt klassiek gerecht. Van mij had de smaak wat meer uitgesproken mogen zijn, maar ik ga natuurlijk niet in discussie met oma! Hetzelfde geldt voor de Agnolotti met doperwtjes, spek en truffel. Het is opnieuw een plaatje, maar ook hier had ik toch graag iets meer truffel willen proeven.

De secondi is wel echt weer een voltreffer voor mij. Wat een heerlijk gerecht. De Merluzzo met gekonfijte kabeljauw, mosselen, witte boontjes en knoflooksaus is een verrassing. Wederom een prachtig bord, vol smaak en textuur.

De klassieke desserts 

We sluiten de avond af met, hoe kan het ook anders, tiramisu en Babà al Rum. Met daarbij thee geserveerd in een mooi kannetje. De perfecte, klassieke Italiaanse afsluiters. Bij Trattoria Graziella heb je het gevoel op vakantie te zijn. De sfeer, de bediening, het mooie terras buiten, de prachtige gerechten en heerlijke wijn maken dit nieuwe restaurant een aanwinst voor de stad! Ik kom zeker terug!

Trattoria Graziella Amsterdam

Voor de antipasti betaal je bij Trattoria Graziella gemiddeld € 9,-, voor een primi € 15,- en voor een secondi € 22,-.

Klik HIER voor het volledige menu.
Klik HIER voor nóg meer culinaire inspiratie voor Amsterdam!