9 x De Leukste Restaurants in Gent

Wie mijn Instagramaccount volgt, heeft vast al gezien, dat ik een “kleine” crush heb op Gent. Ik spam er flink op los met al mijn foto’s van de stad. Ik heb er nog zo veel… Daarnaast heb ik natuurlijk lijstjes gemaakt met mijn lievelingsadresjes. We sliepen bij het super centraal gelegen Guesthouse Chambreplus, inclusief bubbelbad. Dit zijn mijn 9 favoriete restaurants in Gent!

Restaurants in GentRestaurants in Gent

1. Publiek | Ham 39
Casual chic, toegankelijk, informeel en betaalbaar, maar wel met een Michelinster! Je eet hier een 5-gangen menu vanaf 66 euro. Daarnaast staan er heerlijke G&T’s op de kaart…
http://www.publiekgent.be/

2. Volta | Nieuwewandeling 2
Prachtige, rustige locatie in een park, met vriendelijke bediening, heerlijke cocktails en nog verrassender eten. Bij mooi weer kun je lekker buiten zitten.
http://www.voltagent.be/

KLIK HIER VOOR GOEDE HOTELS IN GENT

Restaurants in GentRestaurants in GentBeide bovenstaande foto’s zijn gemaakt bij Volta / Restaurants in Gent

3. Foodstorms | Sint-Jacobsnieuwstraat 103
Creatieve eigenaar Kevin Storms kookt de vegetarische sterren van de hemel. Het pop-uprestaurant waar wij aten op de Sint-Jacobsnieuwstraat, is tijdens de Gentse Feesten weer geopend met een te gek nieuw concept: een Foodstorms Buffet & Go Falafel Yourself take away…
http://www.foodstorms.be/

Restaurants in GentFoodstorms / Restaurants in Gent

4. Eat Love Pizza | Ajuinlei 10
Ambachtelijke, flinterdunne pizza’s belegd met lokale, verantwoorde producten van bioboeren. Psst, er is nu ook een Eat Love Lasagna aan de achterkant van het pand op Onderbergen 25. Love at first bite! Gezellige plek!
https://eatlove.be/

5. Oak | Hoogstraat 167
Één van de culinaire toppers van Gent. Je kunt hier niet á la carte bestellen, alleen per menu. Voor een 3-gangenmenu betaal je €35, exclusief wijn. De keuken is in handen van topchef Marcelo Ballardin.
http://www.oakgent.be/

Restaurants in Gent

6. Holy Food Market | Bibliotheekstraat 2-10
De Foodhallen van Gent in de 16e eeuwse Baudelokapel. Prachtige ruimte en heerlijk eten van maar liefst 17 lokale foodentrepreneurs. Vergeet niet even het glas-in-loodraam te bestuderen, met een wel heel bijzondere afbeelding…
http://holyfoodmarket.be/

KLIK HIER VOOR GOEDE HOTELS IN GENT

Restaurants in GentHoly Food Market/ Restaurants in Gent

7. Mémé Gusta | Burgstraat 19
De pure, Vlaamse keuken in een mooi, vintage-interieur. De finalisten van het Vlaamse programma ‘Mijn Pop-Uprestaurant’ serveren gerechten van hun grootmoeders. Zo kun je hier bijvoorbeeld genieten van stoofvlees, toetjespap en soezebollekes… Amai wa lekker!
https://www.meme-gusta.be/

8. De Superette | Guldenspoorstraat 29
Je zag deze plek al voorbij komen in de post over de beste brunchplekken in Gent. In 2015 verkozen tot beste, nieuwe restaurantconcept van België. Topchef Kobe Desramaults is verantwoordelijk voor de bijzonder smaakcombinaties in de shared dininggerechten. Geen strak wit tafellinnen, maar een ontspannen sfeer en licht hipstergehalte.
http://www.de-superette.be/

Restaurants in Gent

9. Otomat | Kleine Vismarkt 3
Home-made limonades met smaken als ‘dark caramel sea salt’, ‘lemon & rose’ en meer dan 20 verschillende biertjes. De heerlijk verse pizza’s zijn te bestellen mét of zonder tomaat: NOtomat. Lekker eten met je handen, pizza’s delen en bijkletsen in de bijzonder gezellige setting. Topper!
http://otomat.be/


De stad kent veel bijzondere milieubewuste initiatieven, zoals ‘Het Gentse Restorestje’. Deze doos/ doggybag kun je bij meer dan 106 restaurants in Gent krijgen. Na je diner neem je je ‘restorestje’ gewoon mee naar huis. Alles klinkt even schattig in het Vlaams. Daarnaast heeft Gent het hoogste percentage vegetariërs van België. De overheid steunt initiatieven als EVA, die workshops geven en voeding op scholen aanpakken.

Restaurants in Gent

KLIK HIER VOOR GOEDE HOTELS IN GENT

Met de CityCard kun je ongelimiteerd gebruik maken van het openbaar vervoer in de stad. Daarnaast heb je toegang tot alle topattracties & musea in de stad én kun je 1 dag gratis een fiets huren. Het grootste gedeelte van het centrum is autovrij, dus lopen naar je favoriete restaurants in Gent is easy. Het is een indrukwekkend mooie stad, bomvol culturele en historische hoogtepunten en bijna alles is op loopafstand. Bezoek zeker ’t Lam Gods, het Design Museum, een voorstelling van NT Gent en de rommelmarkt op zondag. Daarnaast is het ook erg leuk om een boottochtje van 45 minuten te maken met je CityCard!

Bestel HIER je Time to Momo gids voor Gent (voorheen de 100% Gent gids)!


Klik HIER voor de beste brunchplekken in Gent!
Kijk HIER voor de beste tarieven bij Guesthouse Chambreplus.

Deze citytrip is gesponsord door Visit Gent.

♥ Je kunt Little Wanderbook volgen op InstagramBloglovin’, Twitter & Facebook!