Een visum voor Egypte aanvragen

Op mijn reiswensenlijstje staat nog steeds een bezoek aan de piramides in Egypte. Al sinds ik jong was, ben ik gefascineerd door de mysterieuze verhalen over Toetanchamon en Cleopatra. Voor een bezoek aan dit land heb je een visum nodig. Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een visum voor Egypte. Waar moet je bij een visumaanvraag voor Egypte rekening mee houden en wat zijn alle voorwaarden waar je rekening mee moet houden? In deze blogpost vertel ik je hoe je heel gemakkelijk thuis je visum aan kunt vragen.

visum voor egypte

Verschillende visums voor Egypte.

Er zijn verschillende soorten visums aan te vragen voor Egypte. Zo is er een visum voor toeristen en zakenreizigers, en is er een visum voor als je wilt verhuizen naar Egypte. Zakelijke reizigers moeten naar het consulaat van Egypte voor de aanvraag van een visum. In deze blogpost zal ik je meer vertellen over de aanvraag van een toeristenvisum. Een toeristenvisum voor Egypte is 90 dagen geldig. Er is ook de mogelijkheid een zogenaamd ‘multiple-entry’ visum aan te vragen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld ook nog buurlanden wilt bezoeken in de 90 dagen dat je visum geldig is. Voor een ‘multiple entry’ visum betaal je een toeslag bovenop de kosten van een toeristenvisum voor Egypte.

Kosten van een Egypte Visum

Een toeristenvisum voor Egypte kost €34,95. Een multiple entry visum kost €69,90, het dubbele dus.

Wanneer vraag ik mijn visum voor Egypte aan?

Het is mogelijk een visum voor Egypte aan te vragen bij aankomst in het land, maar dit zou ik niet doen! Er staan vaak lange rijen en helaas heeft niet iedereen zich goed voorbereid op de aanvraag, waardoor je lang moet wachten. Het is veel slimmer om je visumaanvraag voor Egypte thuis in orde te maken, zodat je met een gerust hart zo vanuit het vliegtuig de zon in kunt! Omdat de immigratiedienst het aantal geboekte overnachtingen wil zien, is het slim je visum pas aan te vragen nadat je je vlucht hebt geboekt en weet waar je gaat slapen. Doe dit uiterlijk 3 weken voor vertrek, zodat je visum op tijd binnen is!

visum voor egypte

Waar vraag je je visum voor Egypte aan?

Je kunt je visum voor Egypte thuis aanvragen via e-visum.nl. Dit betrouwbare visumbureau regelt je aanvraag van A tot Z, checkt je gegevens en neemt contact met je op wanneer er zaken nog niet kloppen of missen. Als alles gecontroleerd en in orde is, ontvang je je e-visum en kan de voorpret voor de reis helemaal beginnen. Supersimpel!

De voorwaarden voor een visum voor Egypte:

Zoals bij iedere visumaanvraag moet je ook voor je visum voor Egypte aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees deze goed door, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

 • Breng je een bezoek aan vrienden of familie, dan moet je een uitnodigingsbrief te hebben. Als je op familiebezoek gaat schrijft degene die je gaat bezoeken een uitnodigingsbrief die je bij je moet hebben. Het mag een korte uitnodiging zijn waarbij naam en adres van degene staan die de uitnodiging doet. Ook jouw naam en adres moet je vermelden. Zijn er meerdere personen bij de uitnodiging betrokken dan vermeld je alle namen. Een andere voorwaarde is dat je de reisdatum aangeeft.
 • Je dient in het bezit te zijn van een reisschema dat je geprint bij je moet hebben. In dit schema geef je een overzicht van je geboekte vluchten en hotelreserveringen inclusief alle data. Het liefst allemaal netjes gerangschikt, maar als je de rekeningen en facturen kunt overhandigen neemt de Egyptische immigratiedienst daar ook genoegen mee. Het is slim je het reisschema bij je handbagage te bewaren, omdat de Egyptische overheid al in een vroeg stadium van je reis naar dat schema kan vragen.
 • Documenten die je in je handbagage moet hebben:
  • Je paspoort.
  • De genoemde uitnodigingsbrief.
  • Je reisschema.
  • Je e-visum voor Egypte het uitgeprinte exemplaar die E-visums.nl via e- mail aanlevert als PDF bestand.

visum voor egypte

 • Er is een aantal voorwaarden speciaal voor het reizen met kinderen:
  • Kinderen, ook minderjarigen, zijn verplicht om een visum te hebben.
  • Kinderen dienen een eigen paspoort te bezitten.
  • Als beide ouders/voogden niet meereizen dan moet je een Engelstalige, ondertekende verklaring hebben van beide ouders/voogden dat zij akkoord gaan met de reis.
 • Er is een aantal voorwaarden wat betreft je paspoort:
  • Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat je Egypte binnenkomt.
  • Het dient een regulier paspoort te zijn: een identiteitskaart of noodpaspoort of een ander verblijfsdocument wordt niet geaccepteerd. Voor Belgische reizigers geldt dat ze ook met hun identiteitskaart kunnen reizen.
 • Je maximale verblijfsduur is 30 dagen
 • Voordat je het land in reist, moet je minimaal één hotelreservering hebben geboekt.

Check al deze informatie goed, zodat je niet voor verrassingen komt te staan! Heeeeel veel plezier in het zonnige Egypte. Laat me hieronder in de reacties weten hoe je het hebt gehad!

Klik HIER voor mijn post over mijn bezoek aan de tempels van Angkor Wat in Cambodja!Booking.com