10 x Doen in Sharm el Sheikh Egypte

In december was ik voor het eerst in Egypte! We kennen allemaal de foto’s van de eeuwenoude piramides, maar wij bezochten de badplaats Sharm el Sheikh en de indrukwekkende natuur in de regio. Hoewel ik al veel heb gereisd, ben ik nog maar weinig in de woestijn geweest. De Wadi Rum woestijn in Jordanië heeft veel indruk op me gemaakt en ik heb 10 nachten in de openlucht van de ruige outback van Australië geslapen, maar de omgeving van Sharm el Sheikh, dat op het schiereiland Sinaï ligt, is weer totaal anders en fantastisch mooi. Het is een heerlijke winterbestemming met temperaturen rond de 24 graden in december! Wat moet je zeker doen in Sharm el Sheikh? Dit zijn mijn tips en highlights!

In deze blogpost zijn affiliate links verwerkt, waardoor ik een kleine commissie verdien, wanneer je via mijn website boekt, zonder extra kosten voor jou! Dus dank je wel als je via mijn website boekt!

Doen in sharm el sheikh

1. Ontdek de onderwaterwereld van het Ras Mohammed National Park. Dit beroemde park, op ongeveer een uurtje rijden vanaf Sharm el Sheikh, is al meerdere malen uitgeroepen tot mooiste duikspot ter wereld. Maar ook voor snorkelaars is hier heel veel moois te zien. Dit is, op het Great Barrier Reef na, de mooiste plek waar ik ooit heb gesnorkeld! Wat een kleuren en diversiteit aan zeeleven! Het kan wel heel erg druk zijn op de hotspots, dus bereid je daar, voor zover mogelijk, mentaal een beetje op voor… Boek een goede excursie, zoals DEZE. Zorg ervoor dat je het koraal nooit aanraakt en gebruik ecovriendelijke zonnebrand die niet schadelijk is voor het milieu.

Doen in sharm el sheikhDoen in sharm el sheikhDuiken & snorkelen met Red Sea Adventure | Ras Mohammed National Park | doen in Sharm el Sheikh | bezienswaardigheden

2. Ga op excursie in de woestijn en dineer met de bedoeïenen. Een (jeep-)tour is een te gekke ervaring. Terwijl de Arabische muziek door de speakers schalt, houd je jezelf stevig vast aan de daarvoor bedoelde handvatten achter in de jeep. Het ‘enigszins hobbelige’ terrein zorgt voor hilarische taferelen op de achterbank. Gelukkig zijn wij er zonder whiplash of hersenletsel uitgekomen. In de Sinaï-woestijn is het licht magisch en wanneer we, na een bijzondere zonsondergang, aankomen in een sfeervol bedoeïenenkamp, trakteren ze ons op traditionele dans en heerlijk, vers eten. Boek bijvoorbeeld DEZE excursie!

DE BESTE HUURAUTO’S IN SHARM EL SHEIK

3. Sterrenkijken in de woestijn. Sinds een paar maanden staan er 2 grote telescopen midden in de woestijn. Nog nooit zag ik Saturnus, Mars en de maan zo gedetailleerd met mijn eigen ogen! Zo indrukwekkend, dat ik er gewoon een beetje emotioneel van werd! Een ervaring om nooit te vergeten. Boek bijvoorbeeld deze excusie!

Doen in sharm el sheikhOp avontuur in de woestijn | doen in Sharm el Sheikh | Egypte highlights & tips

4. Bezoek het hippiedorpje Dahab en proef de lokale keuken bij een van de gezellige restaurants. In laid-back Dahab wordt veel gekitesurft en daardoor trekt dit charmante stadje een leuk publiek. Je vindt er veel goede restaurants aan het water, zoals Ali Baba. Wij hebben hier een heerlijke lunch gehad! Vlak daarnaast zit Tim’s Munch; een uitstekende brunchplek. Dahab staat ook bekend om de beroemde duik- en snorkelplek de Blue Hole. Het stadje ligt op ongeveer een uur rijden vanaf Sharm el Sheikh en is ook te bezoeken met een excursie zoals deze.

Doen in sharm el sheikh

Proef de lokale keuken in hippiedorpje Dahab | Sharm el Sheikh | restaurants

5. Midden in de Sinaï-woestijn staat het oudste en belangrijkste klooster ter wereld: het Katharinaklooster, gesticht in de 6e eeuw. Het klooster, dat Unesco Werelderfgoed is, ligt aan de voet van de Mozesberg, waar Mozes volgens de bijbel de Tien Geboden ontving van God. Ook vind je hier het ‘brandend braambos’, waar hij God ontmoet zou hebben. Het Katharinaklooster is nog steeds in gebruik en wordt bewoond door Griekse monniken. Het hele gebied is heilig vanwege drie wereldgodsdiensten die er beleden worden: het christendom, de islam en het jodendom. Naast het Vaticaan bezit het klooster de waardevolste verzameling geschriften van de wereld. Je kunt ook een prachtige zonsopgang hike doen naar de top van de heilige Mozesberg. DIT is een fantastische excursie als je van hiken houdt!

DE BESTE HUURAUTO’S IN SHARM EL SHEIK

PAKKETRIJZEN CORENDON SHARM EL SHEIKH

6. Hike door de mooie kloven in de omgeving, zoals de extreem fotogenieke Colored Canyon of de Salama Canyon, ook wel de Red Canyon genoemd. De Colored Canyon is maar liefst 800 meter lang en zo’n 30 meter hoog. Dit deel van Egypte lag vroeger onder water, maar door verdroging en erosie zijn bijzondere rotsformaties met prachtige kleuren en lijnen ontstaan. Een bezoek aan de Salama Canyon is goed te combineren met een uitstapje naar Dahab! DIT is bijvoorbeeld een goede tour!

7. Een bezoek aan de indrukwekkende Al Sahaba moskee in het centrum van Sharm el Sheikh mag zeker niet ontbreken. Vooral in de avond is deze plek magisch mooi. Kleed je gepast en bedek je armen en benen volledig. Je haren bedek je met een sjaal. Mocht je bij binnenkomst toch nog niet gepast genoeg gekleed zijn, dan kun je sjaals en kleding lenen naast de ingang.

8. Trakteer jezelf op cocktails bij de Camel Bar & Rooftop in het centrum van Sharm el Sheikh. Plof neer op de gezellige kussens op de grond en bestel een gevaarlijk lekkere klassieker, zoals een Margarita, of kies een van de andere creatieve creaties op de kaart! Betreden op eigen risico…

EEN VISUM VOOR EGYPTE AANVRAGEN

Cocktails bij Camel Bar & Rooftop | restaurants & bars | Egypte

9. Proef de lokale keuken in Egypte. In Sharm el Sheikh staan veel all-inclusive hotels en een hoogtepunt van de dag daar is toch wel het ontbijt! Versgebakken flat bread met hummus, halloumi en ei… Ik droom er nog steeds over. In restaurants bestel je fantastische visgerechten. Houd er wel rekening mee dat de meeste Egyptenaren vanwege hun geloof geen alcohol drinken en dat de wijn op de meeste plekken niet zo lekker is. Biertjes zijn een betere optie.

DE BESTE HUURAUTO’S IN SHARM EL SHEIK

Het helderblauwe water | doen in Sharm el Sheikh | stranden

10. Ontspan aan het zwembad van een fijn hotel, terwijl de rest van Nederland de verwarming een graadje hoger zet. Want laten we eerlijk zijn; je geniet toch nét een beetje meer van zon, wanneer het thuisfront de ijspegels aan de neus heeft hangen.

MOOIE PAKKETRIJZEN CORENDON EGYPTE
DIRECTE VLUCHTEN MET TRANSAVIA

Jordanië ligt op slechts een paar uur rijden vanaf Sharm el Sheikh en is zeker ook een bezoek waard! 

MIJN BEZOEK AAN JORDANIË
HIGHLIGHTS SIDE & KEMER TURKIJE