Floor17: sky high dineren met uitzicht over Amsterdam

Floor17 zit op maar liefst 85 meter hoogte op de, hoe kan het ook anders,17e etage van het Leonardo Hotel in Amsterdam West. Het is misschien een stukje fietsen voor sommigen, maar alleen al het 360 graden uitzicht maakt dit meer dan goed. Dit vind ik misschien wel één van de leukste dingen aan mijn werk: nieuwe plekken ontdekken in mijn eigen stad!

Floor17 Amsterdam

In de zomer plof je bij Floor17 je neer op het fantastische terras, maar ook in de winter zit je hier goed. Het restaurant is romantisch en gezellig ingericht en je kunt comfortabele hoekbanken reserveren.

Mijn favoriete gerecht van de avond | Floor17 | Amsterdam

Wij genoten hier van een uitgebreid 7-gangen diner en werden gang na gang verrast. Executive chef Michiel van der Kroon maakt van ieder gerecht een culinair feestje. Mijn favoriet: de kreeft met bitter lemon-room, watermeloen en avocadocrème! Het brood wordt geserveerd met aïoli, tapenade en boter met limoen. De op de huid gebakken kingfish met risotto van paling is ook ontzettend lekker. Van het kaasplankje wil ik alles in kiloverpakking mee naar huis! De keuken gebruikt zoveel mogelijk natuurlijke en biologische producten en  dat proef je.

Floor17 zit op maar liefst 85 meter hoogte op de, hoe kan het ook anders,17e etage van het Leonardo Hotel in Amsterdam West. Het is misschien een stukje fietsen voor sommigen, maar alleen al het 360 graden uitzicht maakt dit meer dan goed. Dit vind ik misschien wel één van de leukste dingen aan mijn werk: nieuwe plekken ontdekken in mijn eigen stad! In de zomer plof bij Floor17 je neer op het fantastische terras, maar ook in de winter zit je hier goed. Het restaurant is romantisch en gezellig ingericht en je kunt gezellige hoekbanken reserveren. Wij genoten hier van een uitgebreid 7-gangendiner en werden gang na gang verrast. Executive chef Michiel van der Kroon maakt van ieder gerecht een culinair feestje. Mijn favoriet: de kreeft met bitter lemon-room, watermeloen en avocado crème! Het brood wordt geserveerd met aïoli, tapenade en boter met limoen. Heerlijk. De op de huid gebakken kingfish met risotto van paling is ook ontzettend lekker. Van het kaasplankje wil ik alles in kiloverpakking mee naar huis. De keuken gebruikt zoveel mogelijk natuurlijke en biologische producten. Daarnaast werden we getrakteerd op een bijpassend wijnarrangement. De glazen werden behoorlijk gevuld, maar dat was door de heerlijke wijn geen straf. Mijn favoriete wijn van de avond was de Carnivor 2016 Cabernet Sauvignon uit Californië. Een hele volle rode wijn! Ook de dessertwijn Torres Foralis Moscatel Oro is een dikke aanrader. Spring op de fiets en ga de gerechten proeven bij Floor17! Naast uitgebreid dineren kun je hier ook terecht voor cocktails in de gezellige bar en er worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd, dus houdt de website in de gaten! Floor17 | Staalmeesterlaan 410 | AmsterdamFrisse steak tartaar en de kingfish met risotto van paling | Floor17 | Amsterdam

Daarnaast werden we getrakteerd op een bijpassend wijnarrangement. De glazen werden behoorlijk gevuld, maar dat was door de heerlijke wijn geen straf. Mijn favoriete wijn van de avond was de Carnivor 2016 Cabernet Sauvignon uit Californië. Een heel volle rode wijn! Ook de dessertwijn Torres Floralis Moscatel Oro is een dikke aanrader.

KLIK HIER VOOR NOG MEER AMSTERDAM TIPS

Vegetarische ravioli met artisjok & limoen en het heerlijke kaasplankje | restaurants Amsterdam

Spring op de fiets en ga de gerechten proeven bij Floor17! Naast uitgebreid dineren kun je hier ook terecht voor cocktails in de gezellige bar en er worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd, dus houdt de website in de gaten!

Floor17 Amsterdam

Floor17 | Leonardo Hotel | Staalmeesterlaan 410 | Amsterdam

KLIK HIER VOOR DE MENUKAART VAN FLOOR17