Hotel Blooming: city-escape naar Bergen

Hoeveel ik ook van Amsterdam houd, soms moet ik even uit de gezellige drukte, de natuur in. Iets met bomen, vogels en rust. Ik ben opgegroeid in een heel klein dorpje in Brabant, waar ik het liefst de hele dag ondersteboven in bomen hing en verborgen hutten bouwde in de tuin van de buren (niet doorvertellen)… Toen ik de uitnodiging kreeg om bij Hotel Blooming te komen logeren, tussen de duinen en bomen in Bergen, was mijn koffer snel gepakt.

In deze blogpost zijn affiliate links verwerkt, waardoor ik een kleine commissie verdien, wanneer je via mijn website boekt, zonder extra kosten voor jou! Dus dank je wel als je via mijn website boekt!

Hotel BloomingHotel Blooming | Bergen | Nederland – Staycation

Hotel Blooming ligt aan de rand van een bos en duinen, op 6 kilometer afstand van het strand. Een ideale city-escape dus. Onze kamer is voorzien van een Coco-mat matras! Note to self: deze koop ik als ik rijk ben. Overal in het hotel zijn leuke teksten terug te vinden, zoals een groot bord met “You made it” bij de ingang.

BloomingHotel BloomingOnze kamer | Bergen | Nederland – Staycation

Er is een groot zwembad, waar we een paar baantjes trekken, voordat we richting restaurant gaan. Nu kunnen we wel weer wat calorieën aan… Het voorgerechtje met kabeljauwlamellen, koolrabi, radijs, vadouvanmayonaise en tatsoi is niet alleen een plaatje, maar ook een mix van bijzonder lekkere smaken. De parelhoenfilet met truffel, groenten uit de hoftuin en dragonjus is zalig! De bediening is vriendelijk en ook de wijnkaart is dik in orde. Toprestaurant!

BloomingHotel Blooming

De volgende ochtend gaat ons “foodfest” gewoon verder bij het ontbijt. Wat een keuzes! Wafels, vers fruit, granola, croissantjes… Zometeen maar even een flinke boswandeling maken!

Hotel Blooming | Bergen | Nederland – Staycation

Hotel Blooming is ook een uitstekend familiehotel. Wij waren er in de zomervakantie en zaten veelal tussen gezinnen. Houd daar wel rekening mee. Wat ons betreft kan de WIFI een kleine upgrade gebruiken, maar ach, als je in de natuur zit, kun je misschien ook maar beter even ‘disconnecten’ en gewoon je wandelschoenen aantrekken…

Hotel BloomingWandelen | Bergen | Nederland – Staycation

Hotel & Restaurant blooming, Duinweg 5, Berge

Klik HIER voor de beste kamertarieven bij Hotel blooming!

Klik HIER voor mijn post over Hotel Vesper in Noordwijk aan Zee!