10 x Doen in Dordrecht

Onlangs was ik voor het eerst in Dordrecht tijdens een stedentrip met mijn moeder en ik ben verliefd geworden op deze mooie stad. “Dordt”, zoals de stad ook wel wordt genoemd door de locals, is één van de meest geportretteerde en oude steden van Nederland. Van Gogh en William Turner waren hier kind aan huis. Wanneer je op je fiets langs historische panden, romantische hofjes en mooie binnenhavens fietst, begrijp je deze beste mannen wel. Tel daar daar ook nog de goede restaurants, gezellige koffietentjes, mooie musea en de langste winkelstraat van Nederland bij op en dan snap je wel waarom Dordrecht een uitstekende stad is voor een stedentrip. Ik verzamelde al mijn favorieten voor je! Dit is 10 x doen in Dordrecht.

 Doen in Dordrecht StedentripPrachtige historische panden in de stad | Dordrecht stedentrip

1. Ga varen met Si Barone! Dordrecht is zo mooi vanaf het water. Eigenaar Sirio haalde de Italiaanse charme van het Lago Maggiore naar Dordrecht. Inmiddels zijn er 4 Italiaanse boten waarmee gevaren wordt. Het boottochtje in de Talamod, inclusief bubbels, is het hoogtepunt van ons weekend! De bootjes zien er niet alleen extreem romantisch uit, je kunt ook verschillende heerlijke arrangementen boeken aan boord. Opties zijn bijvoorbeeld een high tea, borrels met lokale hapjes of een uitgebreid diner. Varen in een Venetiaanse waterlimousine is ervaring die je niet snel meer vergeet. DIKKE AANRADER! Klik HIER voor meer informatie.

 Doen in Dordrecht Stedentrip

Het bootochtje in de Talamod was het hoogtepunt van onze dagen in Dordrecht | Si Barone


2. Fietsen. Verken de stad per fiets en rijd langs de historische binnenhavens en prachtige oude pakhuizen. Plof neer op een zonnig terras en geniet van het mooie uitzicht. Dordrecht is een vrij compacte stad en daardoor gemakkelijk te verkennen per fiets.

 Doen in Dordrecht StedentripFietsen door Dordrecht | stedentrip bezienswaardigheden


3. Monumenten en musea. Bezoek zeker de Grote Kerk, het Dordrechts Museum, de burgemeesterswoning “Huis van Gijn” waar de tijd heeft stilgestaan en het 13e-eeuwse augustijnenklooster. Het Dordrechts Museum heeft een indrukwekkende collectie van ruim 6 eeuwen schilderkunst van Hollandse meesters.

DE LEUKSTE STRANDTENTEN VAN NEDERLAND

Conceptstore No. 28 | 10 x Doen in Dordrecht | winkels


4. Shoppen doe je o.a. bij No. 28. Betreden op eigen risico. Bij deze conceptstore wil je alles hebben. Niet alleen knapt je interieur enorm op van de items uit deze winkel, je koopt er ook mooie kleding. Ik kocht een jurkje van Yaya en een lief enkelbandje. Wist je dat de Voorstraat de langste winkelstraat is van Nederland? Genoeg te snuffelen dus! Ga ook zeker naar cadeauwinkel Opa & An.

Opa & An | shoppen Dordrecht | stedentrip


5. Stadshotel Steegoversloot & Christa’s Cookies. Wat een mooi boetiekhotel! Tijdens mijn volgende bezoek aan de stad ga ik hier slapen. Naast prachtige kamers heeft het hotel ook nog eens een fantastische patisserie in huis. Probeer de cheesecake!
Steegoversloot 56

TARIEVEN EN BESCHIKBAARHEID

 Doen in Dordrecht StedentripDe eerste etage van Het Magazijn vol platen, cd’s en fotografie materiaal.


6. Het Magazijn. Op de begane grond bestel je een goede lunch, diner of gevaarlijk lekkere cocktails. Op de eerste etage vind je een enorme platenverzameling en ook fotografieliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Je vindt hier o.a. lomografie camera’s en bijzonder fotopapier.
Voorstraat 180

KOOP HIER ALVAST JE TREINKAARTJE

 Doen in Dordrecht StedentripSnoep bij Coffeelicious | 10 x Doen in Dordrecht


7. Coffeelicious. Voor je caffeïneshot ga je naar Coffeelicious. Bij de ingang staat een verwelkomende kast vol met snoep. Daarnaast kun je bij je koffie ook een heerlijk taartje bestellen en lekkers kopen om mee naar huis te nemen.
Wijnstraat 182

BIJZONDER OVERNACHTEN IN DEN BOSCH

De mooie straten in Dordrecht | stedentrip

8. Lunchen doe je o.a. bij Bluebirds in the Backyard. Helaas was er een event de dag dat wij wilden gaan, maar alsnog wil ik deze spot in de lijst opnemen. Wat een mooie plek! Bluebirds heeft een prachtig terras en alle gerechten worden geserveerd met zoveel mogelijk duurzame, lokale en biologische ingrediënten. Andere goede lunchplekken zijn Francis Kookt, Hazel en veganistisch restaurant Rebel Rebel.

9. Bijzonder dineren doe je bij Bistro La Bohème en Restaurant Lef!

De Voorstraat | 10 x doen in Dordrecht | highlights & tips


10. Nobel’s Brood is een begrip in Dordrecht. Iedere dag staat er een rij voor de versgebakken Franse landbroden, croissantjes en reuze eierkoeken. De broodwinkel heeft ook een huiskamerrestaurantje voor ontbijt, koffie en lunch.
Grotekerksbuurt 53

BIJZONDER OVERNACHTEN IN AMSTERDAM

Misschien denk je nu: waarom staat Villa Augustus niet in de lijst? Hier hadden wij helaas geen goede ervaring. Ik ben altijd eerlijk. Het is een prachtige plek en de kamers zijn erg mooi, maar we waren nogal teleurgesteld in de communicatie, de houding van veel van het personeel en het zeer karige ontbijt. Voor het ontbijt betaal je €17 per persoon bovenop de kamerprijs. Niet zo sympathiek en wat ons betreft dan ook helaas niet de moeite waard. 

KOOP HIER ALVAST JE TREINKAARTJE
TARIEVEN STADSHOTEL STEEGOVERSLOOT