Krusta Amsterdam: Zuid-Europees comfort food

Krusta Amsterdam opende onlangs bij mij om de hoek, in de gezellige Rivierenbuurt. Toen ik foto’s voorbij zag komen van een pizza met pistache en een andere met verse truffel, moest ik natuurlijk gaan proeven….

In deze blogpost zijn affiliate links verwerkt, waardoor ik een kleine commissie verdien, wanneer je via mijn website boekt, zonder extra kosten voor jou! Dus dank je wel als je via mijn website boekt.

Krusta AmsterdamInterieur Krusta Amsterdam | hotspots Amsterdam

Horeca-ondernemer Sotiris Evstratiades opende in 2022 het Griekse restaurant Kaia, dat zo ongeveer naast Krusta zit. Bij Krusta schuif je aan voor verse pizza’s uit een enorme houtoven, lekkere cocktails en Zuid-Europese gerechten. Krusta is dus meer dan een ‘pizza restaurant’! Doordat de sfeer laagdrempelig en gezellig is, is het een ideale dateplek! De naam Krusta staat niet voor niks voor ‘pizza met een krokante korst en gezelligheid’.

Sfeervol tafelen | Krusta Amsterdam

Wij beginnen onze proeverij met de zeebaars ceviche en de gehaktballetjes in tomatensaus met ‘feta foam’. Allebei dikke aanraders! Ondanks dat je al weet dat de pizza of pasta best machtig is, zou ik de starters niet overslaan. De ceviche met zoete aardappel, bloedsinaasappel, tijgermelk, olijf, kapertjes en chili is heerlijk. Yummm. En de gehaktballetjes mogen van mij in kiloverpakking mee naar huis!

BIJZONDER OVERNACHTEN IN AMSTERDAM

De Napolitaanse pizza met mortadella en pistache is roming en is ultiem comfort food. Mijn favoriet is de pizza met truffel. Alles wordt hier met liefde bereid en het smaakt dan ook kakelvers. Veel gerechten zijn ook als take-away te bestellen. Achter in de zaak worden de cocktails gemaakt. Wij sluiten de avond af met een verfrissende Scroppino!

BOOZY BRUNCH SPOTS IN AMSTERDAM

Krusta Amsterdam heeft een groot terras, waar je ook het EK kunt kijken! Het is de ideale plek voor een hapje met vriendinnen met een goed glas wijn, een gezellige date met cocktails of een zonnige middag op het terras. I’ll be back!

DE BESTE TERRASSEN IN AMSTERDAM