Gossler & Florin Amsterdam: neo-brasserie in de Jordaan

Restaurant Gossler & Florin, gerund door een deel van het ‘Daalder team’, zit op de plek waar restaurant Daalder ooit is begonnen; de gezellige Lindengracht. Chef Nigel Eccles werkte jarenlang samen met Dennis Huwaë en staat nu aan het roer van de keuken bij Gossler & Florin: een ‘neo-brasserie’ met klassiekers in een modern jasje. Binnenkort staan de topchefs weer samen in de keuken voor het speciale ‘Four Hands Dinner’ bij Gossler & Florin op vrijdag 28 juni. Dus boek snel je tafel! Het restaurant heeft de laagdrempelige charme van een oud bruin, Amsterdams café, maar dan wel met marmer en een prachtige bar.

In deze blogpost zijn affiliate links verwerkt, waardoor ik een kleine commissie verdien, wanneer je via mijn website boekt, zonder extra kosten voor jou! Dus dank je wel als je via mijn website boekt.

Gossler & Florin AmsterdamGossler & Florin Amsterdam | de Jordaan | restauranttips

Onze avond begint met een feestelijk glas Taittinger rosé. Daarbij starten we met heerlijke oesters en kokkels. Het is niet mijn eerste keer bij Gossler & Florin en ik weet dat de Noorzeekrab cocktail een van de hoogtepunten is op de kaart. Fris, romig, een zuurtje… Als begeleidende wijn krijgen we een viognier geserveerd: de Bon Vivant. Dit is mijn favoriete wijn van de avond!

BIJZONDER OVERNACHTEN IN AMSTERDAM

Wat je ook zeker niet mag missen, is de zalige Vergara steak tartaar met een gepocheerd ei en remouladesaus. Dit is de lekkerste steak tartaar die ik ooit heb gegeten! De volgende gang is een heerlijk, malse Vergara steak met panko, basilicum en aardappelmousseline. We sluiten de avond af met een fris dessert van aardbeien, vlierbessen, frambozen, meringue en bietenijs. Bestel hier zeker een glas van de Spätlese, Merlot dessertwijn bij!

DE BESTE TERRASSEN IN AMSTERDAM

Gossler & Florin AmsterdamDe Noordzeekrab cocktail, de steak tartaar en de Vergara steak | restauranttips Amsterdam

Het is lastig om niet in superlatieven te vervallen, maar we hebben weer zo genoten van ons diner hier. Het sympathieke en toegankelijke Gossler & Florin heeft een groot terras aan de Lindengracht, waar het ook goed toeven is op zonnige dagen. Daarnaast kun je hier een mooie ruimte afhuren voor private dining. Houd de website of Instagram in de gaten voor events, zoals de ‘Four Hands lunch & dinners’!

Gossler & Florin, Lindengracht 90, Amsterdam

KLIK HIER VOOR AL MIJN AMSTERDAM TIPS