B&B Torre dello Ziro, Ravello, Amalfi Kust

Vanaf het moment dat ik de eerste plaatjes zag van B&B Torre dello Ziro in het plaatsje Ravello aan de Italiaanse Amalfi Kust, wist ik het..hier moesten we heen. Het zag er zo ontzettend leuk uit. Bij aankomst worden we vriendelijk verwelkomd door Lella. Ze leidt ons rond en brengt ons naar onze kamer. Het lijkt wel alsof we bij vrienden logeren. We voelen ons meteen thuis. Lella slaapt zelf ook in het huis en heeft een heel gezellige kat.

Torre dello Ziro @ RavelloTorre dello Ziro @ RavelloTorre dello Ziro @ Ravello

Na een goede nacht ontbijten we op het prachtige terras van B&B Torre dello Ziro. Het uitzicht is fantastisch! Lella bakt elke dag lekkere zoetigheden en maakt zelf jam, die je ook kunt meenemen naar huis. Er zijn natuurlijk ook gewoon broodjes met verse kaas en de koffie smaakt heerlijk.

Torre dello Ziro @ Ravello11Torre dello Ziro @ Ravello5Torre dello Ziro @ RavelloOntbijt bij B&B Torre dello Ziro, Ravello

De badkamer zou ik thuis ook wel willen hebben, inclusief uitzicht. De handbeschilderde tegeltjes doen een beetje aan Portugese Azulejos denken. Er is een groot raam, van waaruit je vanuit onze kamer de zee kan zien.

Torre dello Ziro @ RavelloTorre dello Ziro @ Ravello

Lella heeft goede tips voor restaurants. Zelf vind ik Ravello het leukst om s’ avonds te eten en nog wat rond te wandelen. Amalfi en Positano zijn prachtig maar erg druk. Vanuit Ravello ben je in tien minuten weer terug bij B&B Torre dello Ziro. Ga zeker eten bij Babel!
We hebben tijdens ons verblijf veel langs de Amalfikust gereden. Mocht je ook een auto willen huren, zorg dan dat je geen brede auto kiest. De wegen zijn smal en bochtig en alle grote touringbussen hebben maling aan het andere verkeer.

Torre dello Ziro @ RavelloTorre dello Ziro @ RavelloTorre dello Ziro @ RavelloHuisgemaakte jam bij B&B Torre dello Ziro, Ravello

Boek ook zeker een boottocht bij Amalfitours. Wij hebben de boottocht langs de kust, naar Capri gedaan en dat was echt heerlijk! Capri zelf vond ik niet zo bijzonder. We waren er natuurlijk maar 2 uur en het enige wat ik gezien heb zijn hordes toeristen. Tours zijn o.a. te boeken in de haven van Amalfi. De Amalfikust is prachtig! Bezoek Villa Cimbrone en bewandel het Pad van de Goden!

Torre dello Ziro @ RavelloTorre dello Ziro @ RavelloTorre dello Ziro @ Ravello

Kamer (double) tussen maart en oktober vanaf 120 euro.
Klik HIER voor de beste tarieven en beschikbaarheid!

B&B Torre dello Ziro @ Ravello, Via delle Cartiere, 6, 84010 SA, ItalieBooking.com