Boheems Zwitserland: Nationaal Park – wandelroutes

Misschien heb je mijn recente blogpost over Praag al gelezen. Deze post gaat over een indrukwekkende city escape in de buurt van de mooie stad. Boheems Zwitserland ligt op slechts 2 uur rijden van Praag. Perfect voor een dagtocht of een paar dagen in de natuur. De naam is verwarrend, maar dit Nationaal Park ligt in het noordwesten van Tsjechië in de regio Ústí, vlak tegen de Duitse grens. Twee schilders werden verliefd op de schoonheid van het park en deze deed hen denken aan de prachtige natuur van Zwitserland. Daarom heet het park Boheems Zwitserland. Met Active Point kun je fietsen, wandelen of kanoën door het park. Als je er wilt overnachten, kun je dat het beste in het stadje Děčín doen. Wij verbleven in Hotel Česká Koruna. Restaurant Fabrika is een favoriet van de plaatselijke bevolking hier.

In deze blogpost zijn affiliate links verwerkt, waardoor ik een kleine commissie verdien, wanneer je via mijn website boekt, zonder extra kosten voor jou! Dus dank je wel als je via mijn website boekt!

KLIK HIER VOOR TARIEVEN VAN HOTEL CESKA KORUNA

Boheems Zwitserland

Wandelroutes & overnachten | Boheems Zwitserland | Tsjechië

Er zijn zoveel dingen te zien, dat het moeilijk is om te kiezen. We hebben de wandelroute in Edmund’s Gorge gelopen, een verfrissende tocht met veel schaduw. Je loopt van punt A naar B over een dek en moet verder met de boot. De twee bootovertochten kosten in totaal €8. Er zijn veel mogelijkheden om te eten en/of te winkelen na afloop!

Check Tix.nl voor de beste vluchten naar Tsjechië! Ik gebruik deze website voor al mijn reizen.

Een andere aanrader is Pravčická Brána, ook wel bekend als Pravčická Gate. Je kunt naar deze grote natuurbrug wandelen, beginnend in het dorp Hřensko. Vlakbij de “brug” staat een kasteel dat bekend staat als Falcon’s Nest, gebouwd in de 19e eeuw. Pravčická Brána is één van de belangrijkste highlights in de natuur in Tsjechië. Onder de brug kun je genieten van wat te eten, drinken en het uitzicht!

KLIK HIER VOOR ACCOMMODATIES IN DECIN

Wandelroutes | Nationaal park Boheems Zwitserland | Tsjechië

Tisá Rocks is een unieke zandsteen rotsformatie, dicht bij het stadje Děčín. Het is een prachtige wandeling, maar het is gemakkelijk om hier te verdwalen. Er is een wandelroute die begint bij de kerk en eindigt bij het uitzichtpunt op de top van de magische zandsteenrotsen. Vanwege al het moois hier was Tisá Rocks één van de filmsets voor The Chronicles of Narnia!

KLIK HIER VOOR DE BESTE HUURAUTO

Er is nog een wandelroute door het Pavlina-dal, die in het dorp Jetřichovice begint en je in ongeveer 5/6 uur naar enkele uitzichtpunten brengt. Een kleine waarschuwing: het is een flinke klim. Er zijn ook een paar ladders, dus als je hoogtevrees hebt, is deze route misschien niet de beste optie. Wij liepen alleen naar het Mariina Skala, het eerste uitzichtpunt (Maria’s rots, 428m boven de zeespiegel) en gingen daarna terug vanwege de hitte, maar je kunt ook naar Vilemina’s Wall en Rudolf’s stone / viewpoint lopen. De beste reistijd om Boheems Zwitserland te bezoeken is in het voor- of najaar.

Naar Praag met de trein? Boek dan op tijd je kaartjes via NS International en geniet van een relaxte reis!

DIT IS EEN MOOIE DAGEXCURSIE VANUIT PRAAG

Boheems ZwitserlandJoyce op de Tisá Rocks/ Tiské Stěny | Highlights

De toegang tot Nationaal Park Boheems Zwitserland is gratis, maar toegang tot het beroemde Pravčická Brána kost €3 en je moet een kleine vergoeding betalen voor de boten. Allemaal dik de moeite waard!

  • Check Tix.nl voor de beste vluchten naar Tsjechië. Ik gebruik deze website voor al mijn reizen.
  • Naar Praag met de trein? Boek dan op tijd je kaartjes via NS International en geniet van een relaxte reis!
  • Kijk voor de beste hotels op Booking.com.

CHECK HIER MIJN PRAAG CITY GUIDE

Klik HIER voor meer informatie over de activiteiten van Active Point!
Klik HIER voor meer informatie over de Ustí-regio.
Lees HIER nóg meer informatie voor je vakantie naar Tsjechië.

DIT IS EEN MOOIE DAGEXCURSIE VANUIT PRAAG

Tekst, foto’s en edits door Joyce van Galen en mijzelf.