Stedentrip Praag: bezienswaardigheden, tips en wat te doen

Contributor Joyce is een goede vriendin en fotograaf, met wie ik naar de Dominicaanse Republiek ben gereisd. Ze verkende Praag in 2 dagen en ontdekte alle mooie bezienswaardigheden, restaurants, hotels en wat te doen tijdens je stedentrip Praag…

In deze blogpost zijn affiliate links verwerkt, waardoor ik een kleine commissie verdien, wanneer je via mijn website boekt, zonder extra kosten voor jou! Dus dank je wel als je via mijn website boekt!

Stedentrip PraagStedentrip Praag: tips, bezienswaardigheden en wat te doen | Vakantie in Tsjechië

Grote steden kunnen behoorlijk overweldigend zijn. Ik was echt verrast door de prachtige stad Praag! We logeerden in het mooie Pentahotel, net buiten het centrum van de stad. Als fotograaf vind ik het heerlijk als er liefde zit in de details en dit hotel zit vol met unieke ideeën! Het heeft een filmtheater-vibe met overal kleine bordjes. De barmannen zijn geweldige shakers, dus probeer zeker de cocktails als je hier verblijft! Probeer ook de koffie met gebak bij Můj Šálek Kávy. Deze schattige spot ligt om de hoek en is één van de beste koffieplekken in Praag.

TARIEVEN & BESCHIKBAARHEID PENTA HOTEL

Stedentrip Praag

Stedentrip Praag: tips, bezienswaardigheden en wat te doen | Vakantie in Tsjechië

Je kunt een OV-kaart kopen voor 310 tcz kroon (ongeveer €12 euro) waarmee je drie dagen lang overal naartoe kunt reizen in de stad. Je checkt in door de kaart te stempelen. Kijk voor meer informatie op http://www.dpp.cz. We hadden 2 volle dagen om de stad te verkennen en er is zo veel te zien! Praag heeft een enorme verscheidenheid aan kleuren; de gebouwen, beelden, kunstwerken in alle vormen, maten en kleuren. Het weer is iets warmer dan in Nederland in de zomer en het was heet tijdens ons bezoek in augustus!

Check Tix.nl voor de beste vluchten naar Tsjechië! Ik gebruik deze website voor al mijn reizen.

Vanaf het Penta Hotel pak je een tram, die je binnen 16 minuten naar het hart van de stad brengt. Een kleine waarschuwing, de coronaregels worden niet zo streng nageleefd in Praag. In trams en bussen is een mondkapje niet verplicht (in de metro wel!) en mensen zitten vlak naast je.

BOEK EEN RIT DOOR DE STAD IN EEN OLDTIMER

Praag stedentripPrague City Trip

Stedentrip Praag: tips, bezienswaardigheden en wat te doen | Vakantie in Tsjechië

Het eerste wat je moet doen in Praag; probeer een fietstocht! Op deze manier kun je veel van de bezienswaardigheden in één keer zien en krijg je een goed beeld van de stad. Het oude stadscentrum heeft veel kerken, basilisken en historische gebouwen, zoals de beroemde ‘Church of Our Lady Before Tyn’. Dennis (onze Nederlandse gids van @mijnpraagtours) vertelt ons interessante verhalen over de geschiedenis van de stad. Hij neemt ons mee naar uitzichtpunten en een heleboel verborgen juweeltjes!

KLIK HIER VOOR DE BESTE HUURAUTO

Leuke wijken in Praag zijn Holašovice (hip & creatief) en Vinohrady (Art Deco huizen en veel gezellige koffiespots. Bezoek het DOX Centre for Contemporary Art en VNITROBLOCK; een centrum voor lokale ontwerpers. Een bijzondere stop om te shoppen en wat te drinken!

Een avondje uit? De beste cocktailbars van Praag zijn Anomymous Bar, Hemingway Bar, Bar Cobra, Grand Fierro, Gin & Tonic Club, Cloud 9 en Mr. Hotdog! Betreden op eigen risico;-)

Stedentrip PraagDe vele mooie bruggen in Praag | Tsjechië

Naar Praag met de trein? Boek dan op tijd je kaartjes via NS International en geniet van een relaxte reis. Klik HIER voor all info!

Een echte must visit is de Karelsbrug. Deze historische brug over de Moldau werd in 1402 gebouwd. Hoewel het er erg toeristisch is, is het een prachtige brug vol beelden, straatartiesten en een gezellige sfeer. Tijdens de zonsondergang is het licht magisch. Probeer onderweg hierheen de koffie en het bijzondere ijs bij Good Food Coffee & Bakery! Een 2e niet te missen bezienswaardigheid is de St. Vituskathedraal. Het is het grootste en belangrijkste gebouw in Praag en is niet te missen. Er zijn hier nog veel religieuze diensten. Bijzonder om te zien! De kathedraal is super hoog en de details zijn prachtig. We hebben helaas alleen de buitenkant gezien, maar deze is al super indrukwekkend. Vlak naast de kathedraal kun je een hapje eten bij restaurant Kuchyn, dat typisch Tsjechisch eten serveert en het uitzicht is geweldig!

KLIK HIER VOOR DE BESTE HOTELS IN PRAAG

De Praagse Burcht strekt zich uit over de wijk die bekend staat als Hradcany. De burcht is meer dan 1000 jaar oud en het was de residentie van de vroege Přemysliden, die er heel slim hun hoofdkwartier vestigden vanwege de strategische positie boven de Vltava. Generaties heersers bleven het complex uitbreiden met kerken, paleizen en mooie woningen.

The Lennon Wall | Praag, vakantie in Tsjechië

De John Lennon-muur is sinds de jaren ’80 gevuld met door John Lennon geïnspireerde graffiti en teksten van de Beatles. Na zijn moord op 8 december 1980 werd John Lennon een pacifistische held voor jonge Tsjechen. Ondanks herhaalde overschilderingen wist de politie de muur nooit lang schoon te houden en werd de John Lennon-muur een politieke focus voor de Praagse jeugd (veel westerse popmuziek werd door de communisten verboden en sommige Tsjechische muzikanten werden zelfs gevangen gezet voor het spelen ervan). De muur staat symbool voor wereldwijde idealen als liefde en vrede.

DIT IS EEN MOOIE DAGEXCURSIE NAAR BOHEMEN

Het gebouw van Nationale Nederlanden, bekend als “The Dancing House”, is één van de belangrijkste monumenten in Praag en zeker het meest internationaal bekende stuk Tsjechische architectuur van na 1989. Zeer Instagramwaardig! Het is de thuisbasis van bijna 3000 vierkante meter kantoorruimte, een restaurant, een galerie en een conferentiecentrum. Maar het leukste is dat er een dakterras op ligt, van waaruit je een prachtig uitzicht over Praag hebt.

Praag is een zeer schone en duurzame stad! De straten zijn schoon en plastic wordt overal gerecycled. Goed eten is niet moeilijk te vinden, maar het bekroonde Manifesto is een highlight! Deze food hallen staat in het teken van duurzaamheid, creativiteit en innovatie. Ze gebruiken zo weinig mogelijk plastic en de hal wordt 100% aangedreven door hernieuwbare energie. Vanwege de hitte in Praag in de zomer, koelen ze je hier af met schaduwdoeken & sprinklers terwijl je je maaltijd eet. Wat een service! Restaurant Eska is een andere aanbeveling. In dit restaurant & bakkerij serveren ze traditionele en moderne Tsjechische gerechten. Home Kitchen is een leuke plek voor lunch en probeer de pannenkoeken bij Den Noc!

KLIK HIER VOOR DE BESTE HUURAUTO

Prague things to doEdmund Gorge, Boheems Zwisterland | Stedentrip Praag

Een kleine “city escape” naar Nationaal Park Boheems Zwitserland is een echte aanrader! 

Prague City TripJoyce bij Tiské Stěny | Tisa Rocks | Boheems Zwitserland

  • Check Tix.nl voor de beste vluchten naar Tsjechië! Ik gebruik deze website voor al mijn reizen.
  • Naar Praag met de trein? Boek dan op tijd je kaartjes via NS International en geniet van een relaxte reis!
  • Kijk voor de beste hotels in Praag op Booking.com.

BOEK EEN RONDVAART MET DINER
KLIK HIER VOOR DE BESTE HUURAUTO

Tekst, foto’s en edits door Joyce van Galen & mijzelf.
Klik HIER voor nóg meer informatie over een vakantie naar Tsjechië!

BLOGPOST OVER BOHEEMS ZWITSERLAND