Bar Fisk: Spiksplinternieuwe Visbar in de Pijp

Na een aantal keer te zijn verhuisd binnen Amsterdam, wie niet, woon ik nu al een paar jaar in de fijne Rivierenbuurt. Ik huppel vanuit mijn huis in een paar minuten de Pijp in. Toen ik hoorde dat daar een nieuwe visbar is geopend, genaamd Bar Fisk, waar je tot 12 uur ’s avonds kunt eten, huppelde ik, in een iets hogere versnelling, die kant op.

Bar Fisk Amsterdam

Bar Fisk, op de Eerste Sweelinckstraat, is een visbar zoals je ze in Barcelona vindt: high seating, relaxte sfeer en ’s avonds gaat de muziek iets harder. De Scandinavische invloeden vind je niet alleen in de naam: Fisk betekent vis, maar ook in het interieur.

Bar Fisk AmsterdamBar Fisk AmsterdamBar Fisk Amsterdam

De gerechten zijn geïnspireerd op Tel Aviv en Mediterranen regionen: Barcelona meets Israël. Mijn lievelingsgerecht is de inktvis met bietensalade en crème fraîche. De desserts staan nog niet op de kaart, maar zijn wel te bestellen! Ga voor het chocoladetaartje met gezouten karamel en je weet niet wat je meemaakt! En dat voor maar 5 euro! Bijzonder lekker.

Bar Fisk AmsterdamBar Fisk Amsterdam

De wijnkaart is uitstekend. Naast een aantal klassiekers, staat ook mijn lievelings Sauvignon Blanc uit de Marlborough regio in Nieuw Zeeland op de kaart! Er staan ook een aantal minder bekende wijnen uit Roemenië en Hongarije op. 15 van de flessen worden ook geschonken per glas, dus keus genoeg. Probeer ook zeker een cocktail! De bijzondere combinaties zullen je verassen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ‘Yes We Can’ met rum, kokos, mango, chili en limoen? Dat deze zomer maar lang mag duren!

Bar Fisk AmsterdamBar Fisk Amsterdam

Over de zomer gesproken: Bar Fisk heeft ook nog eens een fijn terras. Dit, in combinatie met de heerlijke gerechten, de goede prijs-kwaliteitverhouding, late night dining opties en de killer cocktails, zorgt er voor dat ik hier flink wat zomeravonden door ga brengen. Aanwinst voor de Pijp!

Bar Fisk, Eerste Sweelinckstraat 23, Amsterdam
https://www.facebook.com/barfiskamsterdam/

Klik HIER voor de post over bijzonder restaurant Lt. Cornelis in AmsterdamBooking.com