Maman, NY: Franse Boulangerie in Soho

Als Ben & Elisa elkaar ontmoeten, hebben ze allebei een 9-tot-5-baan en dromen ervan een eigen bakkerij/café te beginnen. Ze zeggen hun baan op en vertrekken naar Ibiza om inspiratie op te doen. Een vriend, die ze daar leren kennen, vraagt hun of ze hem willen helpen een zaak op te zetten in New York.  Ze zijn meteen verliefd op de stad en als er vrij snel daarna een postershop verdwijnt uit een prachtig pand, hebben ze een thuis voor Maman gevonden.

Maman, NY

Maman is vernoemd naar alle moeders die regeren in de keuken, goed of slecht, we hebben allemaal onze herinneringen aan moeders kookkunsten ♥

Maman, NYMaman, NYMaman, NY

Maman is een knus, huiselijk, rustiek café, zoals je je woonkamer graag zou willen hebben.
Door vintage foto’s van lachende kinderen, die hun hele gezicht onder het eten hebben gesmeerd, lijkt het net alsof je bij een familie (met heel veel smerige kinderen) op bezoek bent. De oude bakstenen muur zie je nog goed. Bloemen en planten zorgen voor gezelligheid en er zijn overal, maar echt overal konijntjes (ook in je koffie:-) Een bevriende ontwerpster maakt speciaal voor Maman patronen, die je overal terugziet; in de koffiebekers, het behang, de handdoeken, …
Dat maakt deze plek nog bijzonderder. De koffiebekers zijn de mooiste van de stad!

Maman, NY

Voor de keuken en het menu vragen Ben & Elisa hun goede jeugdvriend Armand Arnal (met wat Michelinsterren op zak) te helpen. Ach, als je zo iemand kent, waarom niet? Armand stort al zijn creativiteit in de gerechten en verandert het menu bijna dagelijks, om die creativiteit bij te kunnen houden en zoveel mogelijk seizoensproducten te kunnen gebruiken. Alle gerechten zijn geïnspireerd op de Zuid-Franse keuken.

Maman, NY

Probeer Armand’s beroemde Chocolate Chip Cookie, met Frans zeezout en heel veel amandelen & macadamianoten…of ga gewoon lekker gezond voor de fijne salades, dat kan natuurlijk ook:-)

Ben & Elisa hebben kort geleden een nieuw zaakje geopend om de hoek; Papa Poule. Een kleine schattige rotisserie, met de beste kip in de stad…Staat op mijn lijstje voor mijn volgende bezoek aan NY!

♥ Maman, 239 Centre St., Soho
http://www.mamannyc.com Booking.com