Solid Surf House Sri Lanka: home away from home aan de zuidkust

In Sri Lanka boek ik altijd een week een surfkamp. Dit is niet alleen een handige manier om nieuwe mensen te ontmoeten, maar ook om weer een beetje vertrouwd te raken met de surfcondities en mijn techniek wat op te krikken. Surfkampen in Sri Lanka zijn er voor ieder niveau! Zo zat ik onlangs een week bij Solid Surf met een Deense surfkampioen. Solid Surf House Sri Lanka ligt op een perfecte locatie tussen Weligama en Midigama. Ik vind dit een heerlijke plek! Een ‘home away from home’ in het hart van de zuidkust.

In deze blogpost zijn affiliate links verwerkt, waardoor ik een kleine commissie verdien, wanneer je via mijn website boekt, zonder extra kosten voor jou! Dus dank je wel als je via mijn website boekt!

solid surf sri lanka weligamaSolid Surf House Sri Lanka | surfkamp | Weligama tips

Tijdens mijn verblijf slaap ik in de waanzinnig mooie Deluxe Room, die van alle gemakken is voorzien. Schoon, modern en groot! De inrichting lijkt wel van mijn eigen Pinterest-board te komen. Ik heb ook een koelkastje op mijn kamer. Zo fijn! De badkamer met enorme regendouche, inclusief plant, is echt zalig. Er is een kluis en 2 leuke waszakken, die ik na een maand reizen allebei helemaal vol prop. Ze rekenen hier een prima tarief voor je was! Na een dag heb je alles weer fris en fruitig terug.

MIJN WELIGAMA HIGHLIGHTS & TIPS

solid surf sri lanka weligama

solid surf house sri lanka weligamaSolid Surf House Sri Lanka | beste surfkampen | Weligama

Voor aankomst geef je je surflevel op en op basis daarvan word je tijdens je verblijf ingedeeld in je surfgroepje. De eerste 2 dagen was ik de enige in mijn groep en had privéles! Beginners en intermediates gaan vaak naar Weligama. Daar voel ik me, omdat het een beachbreak is, altijd fijn. Dus als je wilt staan, stap je niet vol in de zee-egels, maar op zacht zand, wel zo fijn. Er zijn namelijk ook veel reefbreaks. Zee-egels houden van het rif en je ziet ze vaak niet liggen.

BEKIJK HIER ALLE KAMERS

Weligama kan wel heel erg druk zijn. Er zijn heel veel andere surfspots in de omgeving waar intermediates en advanced naartoe gaan. Vanuit Solid Surf House Sri Lanka vertrek je met tuktuks naar jouw favoriete spot. Surfboards op het dak en gaan! Superleuk! Je kunt 2 surflessen per dag volgen, dus probeer voor vertrek alvast je armen een beetje te trainen, zo voorkom je enorme spierpijn de eerste dagen…

AL MIJN HIRIKETIYA TIPS

solid surf house sri lanka weligamaSolid Surf House Sri Lanka | Weligama tips | surfen

Solid Surf House Sri Lanka heeft een prachtige yoga shala waar 2 x per dag les wordt gegeven. De ochtend staat vaak in het teken van actieve yoga (Vinyasa/ Hatha) en in de middag is het tijd voor wat meer ontspanning met Yin yoga. Superfijn om je spieren te stretchen na je surflessen!

KLIK HIER VOOR MIJN DAGEN IN ELLA

Solid Surf House Sri LankaSolid Surf House Sri Lanka | beste surfkampen | Weligama

Ontbijt en diner (5 x per week) zijn inbegrepen in de prijs. Iedere avond is er een ander thema, zoals Mexicaans, Sri Lankaans en een uitgebreide bbq-night. De chefs sloven zich enorm uit, met het risico dat je standaard-tonnetje-rond je bed in stapt. Zooooveel lekkers! Bij het ontbijt word je vaak verrast met bijzondere Sri Lankaanse opties, naast de vaste ontbijt-ingrediënten, zoals fruit, brood, eieren en muffins. Daarnaast hebben ze hier een heel goed koffieapparaat voor de fijnproevers. Je kunt ook lunchen in het kamp. Dit is iedere dag een goede, lokale ‘rice & curry’, maar meestal lunch je met je nieuwe surfvrienden in de buurt van het strand of neem je een tuktuk naar een leuke spot in de buurt.

MIJN TREINREIS VAN KANDY NAAR ELLA

solid surf sri lanka weligamaSri Lanka tips en highlights | surfkampen

AL MIJN AHANGAMA/ MIDIGAMA TIPS

Gedurende de week zijn er ook veel andere activiteiten, zoals een movie night en video-analyse. De pooltafel wordt flink gebruikt. Na een week in het kamp is het moeilijk afscheid nemen. Het personeel hier voelt inmiddels als familie en ik ga de gezellige dagen bij Solid Surf House Sri Lanka enorm missen.

MIJN WELIGAMA HIGHLIGHTS & TIPS

MIJN ERVARING MET DENGUE/ KNOKKELKOORTS
MIJN HANDIGE PAKLIJST VOOR DE TROPEN