Pompstation Bar & Restaurant in Amsterdam

Bar & Restaurant Pompstation aan de Zeeburgerdijk in Amsterdam is een bijzonder sfeervolle plek, met een enorm terras. Ideaal voor zwoele zomeravonden! In het weekend is er livemuziek. Vaak jazz, soul, singer/ songwriters of Bossa Nova. Voorheen stond het restaurant vooral bekend om de fantastische steaks, maar de vrouwelijke Nieuw-Zeelandse chef Karijn Molema heeft voor meer vega-opties en variatie gezorgd.

Pompstation Bar en Restaurant AmsterdamHet mooie, industriële pand | Bar & Restaurant Pompstation | Amsterdam

Het industriële pand waarin Pompstation is gevestigd, is gebouwd in 1912 en is sindsdien in gebruik als pompstation (gemaal) door Waternet. Vroeger stonden er waterpompen in de ruimte waar nu het kaarsverlichte restaurant is. Deze zijn in de jaren ’80 verplaatst naar de kelder. Bij regenachtig weer slaan de pompen aan om het water van de stad af te voeren en voel je soms een kleine trilling in het restaurant!

Pompstation Bar en Restaurant AmsterdamPompstation Bar en Restaurant AmsterdamBar & Restaurant Pompstation | Amsterdam

Wanneer we de kaart bekijken, ziet alles er lekker uit. Een mooie combinatie van vlees, vis en vega. Voor ieder wat wils. Het vlees op de kaart is van hoge kwaliteit en afkomstig van de Nederlandse melkkoe en wordt bewaard in een ‘dry age’-kast waar de luchtvochtigheid, temperatuur en luchtcirculatie worden gecontroleerd en bewaakt. Alle vis komt uit Europa en staat, zo duurzaam mogelijk, seizoensgebonden op de kaart.

Je kunt kiezen voor een 3-gangenmenu voor €39, een 4-gangenmenu voor €48 of een 5-gangenmenu voor €57. Een wijnarrangement kost €6,75 per glas per gang. Wij kiezen voor een fles van mijn favoriete Sauvignon Blanc uit de Marlborough regio in Nieuw-Zeeland. Wel zo toepasselijk bij een Nieuw-Zeelandse chef!

De tonijntartaar met avocado, mango, yuzu, bonito, shiso, lotus en wortel is een hele dikke aanrader! Daarnaast valt de Bresaola met rucola, pecorino, aubergine, pijnboompitten en sinaasappel ook enorm in de smaak bij mijn tafelgenoot.

De Bresaola 

Bij de volgende gang proef ik de gerookte vijg met granaatappel, munt, huisgemaakte kaas, honing en zonnebloempit. Dit gerecht mist voor mij, naast de lekkere granaatappel, iets extra fris of een zuurtje wat de smaak van de zachte kaas en de zoete vijg tegenkleurd. Mijn tafelgenoot is fan van de sucade tortellini met anijs, zwezerik, pistache en zoete aardappel!

De sucade en het sfeervolle interieur | Bar & Restaurant Pompstation | Amsterdam

En dan de desserts…. We proeven een kokoscake met meringue en aardbeien: een nieuw gerecht. Heerlijk! Zoet, krokant, zacht, fris en fruitig. Ook de chocoladetaart is goddelijk lekker! Death by chocolate en rollend naar huis dan maar…

Pompstation Bar en Restaurant AmsterdamDe desserts…..

Conclusie: Pompstation is een beregezellige plek, waar je zowel binnen als buiten bijzonder fijn zit. De menukaart is dik in orde, met als hoogtepunten toch wel de vlees- en visgerechten. De prijzen zijn goed, bediening is hier altijd leuk en het is een unieke locatie. Het is een topplek voor een date!

Klik HIER voor de volledige menukaart van Pompstation!
Klik HIER voor nog meer culinaire inspiratie voor Amsterdam.