Restaurant Umami by Han – Amsterdam

Restaurant Umami by Han op de Overtoom in Amsterdam is helemaal gericht op balans en gezondheid. Natuurlijk kun je hier ook genieten van een goed glas wijn, maar de gerechten zijn allemaal gebaseerd op het Oosterse principe dat eten een medicijn is. Daar kunnen wij in het Westen wel wat van leren! Umami is naast zout, zoet, bitter en zuur de 5e smaak in China, die je proeft aan beide kanten van je tong.

Restaurant Umami by HanRestaurant Umami by Han – Amsterdam

Al jaren werkt het restaurant samen met de universiteit van Leiden en de universiteit van Chinese medicijnen in Shandong, om steeds meer te leren over kruiden en de effecten van seizoensgebonden gerechten op ons lichaam. Chef-kok Han won met HanTing Cuisine in Den Haag een Michelinster! Restaurant Umami by Han is heel toegankelijk en de prijzen zijn vriendelijk. Een 3-gangenmenu kost €27,50.

We mogen kiezen waar we willen zitten in het bijzonder knusse interieur en kiezen voor een gezellig hoekje, met een ronde bank. Iedere gang bestaat uit 2 gerechten om te delen. Zo kun je dus zo veel mogelijk proeven! Daarbij kun je kiezen voor een “health pairing” met bijzondere theesmaken, maar je kunt natuurlijk ook alcoholische versnaperingen kiezen! Bij een wijnarrangement betaal je €5,50 per glas.

Restaurant Umami by HanBijzonder lekkere visgerechten!

De avond is een aaneenschakeling van culinaire verrassingen. Van het steranijsbrood met zwarte bonen en knoflook, tot de koningskrab met avocadopuree, rivierkreeft en cantaloupe, iedere gang verrast ons en is perfect in balans. De gerechten zijn licht en perfect van formaat. Wat een traktaties! Tel daar nog eens de vriendelijke bediening en de uiterst gezellige sfeer bij op en dan weet je dat je hier goed zit! De bijzondere “health pairing” van thee, kan vrij uitgesproken zijn van smaak, maar ook dit is een bijzondere beleving. Al moet ik eerlijk bekennen dat wij uiteindelijk toch ook lekker aan de wijn zijn gegaan!

Restaurant Umami by Han Amsterdam Restaurant Umami by Han Amsterdam

Van woensdag tot en met zondag kun je hier ook terecht voor een lunch of afternoon tea! Je vindt Umami by Han ook in Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht.

Klik HIER voor de volledige menukaart van Umami by Han.
Klik HIER voor nog meer culinaire inspiratie voor Amsterdam!