PRESSROOM in het INK Hotel – Amsterdam

Bij PRESSROOM in Amsterdam, de bar & het restaurant van het bijzonder leuke INK Hotel in Amsterdam drink je gevaarlijk lekkere cocktails en er staan alleen maar lekkere gerechten op de kaart. In DEZE post kon je eerder al lezen hoe ik een nacht verbleef in het INK Hotel en voor het eerst aanschoof bij restaurant PRESSROOM. Maaaaaar er is een nieuw menu! En daarvan wil ik natuurlijk alles proeven!

Restaurant PRESSROOMRestaurant PRESSROOMRestaurant PRESSROOM, Amsterdam

Restaurant PRESSROOM is een rustige en romantische plek, in het hart van Amsterdam. Wij, mazzelpikken, hebben mijn favoriete tafeltje binnen: bij het raam in een gezellig nisje, naast een ouderwetse typmachine (“PRESSroom” snap je…?) We beginnen de avond met een apéritivo, door de uitgebreide cocktailkaart is het best lastig kiezen. Ik bestel de Artesian Spritz met wodka, Belsazar Rose vermouth, vlierbloesemlikeur, cava, huisgemaakte citroengraswijn en bruiswater. Heerlijk! Ook de ‘signature’ INK-redible, met Tanqueray 10 gin, grapefruitsap, limoensap en vlierbloesemtonic, is een dikke aanrader! Shaken kunnen ze wel hier.

Restaurant PRESSROOM

Mijn voorgerecht is de Burrata Salade met tomaatjes, watermeloen, babykomkommer, granaatappel en gedroogde olijven. De combinatie met watermeloen is verrassend lekker en de flinterdunne komkommer zorgt voor een frisse bite. Heerlijk gerecht! Tip: de Steenberg Sauvignon Blanc is de perfecte match met dit gerecht.

Restaurant PRESSROOMBurrata Salade, restaurant PRESSROOM, Amsterdam

Voordat ik verder ga naar het volgende gerecht, wil ik even benoemen dat ik de bediening hier altijd zo prettig vind! Ontzettend service gericht, zonder dat het too much wordt en ik heb altijd het gevoel dat ik nieuwe vrienden heb gemaakt als ik hier weg ga. Love it.

Restaurant PRESSROOMRestaurant PRESSROOMRestaurant PRESSROOM, Amsterdam

Het culinaire feestje gaat door met de zeeduivel als hoofdgerecht. Deze wordt gereserveerd met aardappel, olijf, tomaat, dille, ui & currymayonaise, basilicumpesto & tapenadedressing. De porties zijn uitstekend en ook de smaak van dit gerecht klopt helemaal. De vis is heerlijk zacht en de smaken die in de aardappel zijn verwerkt maken het geheel af. De enige kritische noot is dat het gerecht niet heel erg warm meer is.

Restaurant PRESSROOMGoddelijk lekker kaasplankje / Restaurant PRESSROOM, Amsterdam

Bestel de kaasplank! Waar je bij andere restaurants soms genoegen moet nemen met stukjes kaas waar je een minuscuul muisje blij mee maakt, krijg je hier een enorm plateau met druiven en VERRUKKELIJK vijgenbrood. Rollend naar huis, maar deze kaas sla ik echt niet over…

Het was weer een heerlijke avond bij PRESSROOM. Ook dit keer was alles piekfijn in orde. We hebben heerlijk gegeten en gedronken, de inrichting is gezellig, de playlist is dik in orde en we zijn weer bijzonder goed geholpen. Wat een fijne service! De cocktails zijn gevaarlijk lekker, dus na je diner schuif je zo door naar de bar. Op eigen risico, dat wel…;-) Cheers!
Klik HIER voor je volledige menu.

Klik HIER voor de post over mijn verblijf in het INK Hotel!Booking.com