7 x Weekendtips voor Amsterdam

Het is weer de hoogste tijd voor een update uit Amsterdam! Dit zijn 7 kersverse highlights om je weekendplanning alvast een beetje op weg te helpen! Sprinkhanen, street art, avocadokunstwerkjes en killer dim sum op een heel bijzondere locatie: dit zijn de 7 leukste Weekendtips voor Amsterdam!

weekendtips voor amsterdam1. Bardak
Het is altijd een gezellige drukte bij Bardak. Je eet hier heerlijke Tel Avivian streetfood, zoals een bijzondere ‘mushroom shawarma’ met 4 verschillende soorten dipsaus en ‘sfiha’ met pittige tomaat, aubergine, fêta en pitabrood. Ook de cocktailkaart is dik in orde! Probeer de Pink Lychee Martini met lychee en cranberry… Applaus voor de goede playlist in het restaurant! Perfecte plek om de avond te beginnen…
Ferdinand Bolstraat 12


weekendtips voor amsterdamSilom Thai

2. Silom Thai
Bij deze nieuwe Thai, van de eigenaren van Bird, in het hart van de stad, kun je kiezen voor klassieke Thaise gerechten, zoals een heerlijk paneng, of je kunt de spannende menukaart openslaan… Daar staan bijvoorbeeld krokante sprinkhanen op en krokodil! Ik ben fan van de pittige zalmballetjes en de paneng met lychee! Ook de sprinkhanen zijn lekker met een ijskoude Singha… Voor wie durft.
Voetboogstraat 13


weekendtips voor amsterdamWeekendtips voor Amsterdam

3. Terras Marie Amsterdam, Hotel De L’Europe
Het mooie en rustige terras van 5-sterrenhotel De L’Europe heeft een prachtig uitzicht op Amsterdam. Plof neer aan het water, geniet van de zon en bestel een gezellig glaasje bubbels. Hotel De L’Europe ondergaat op dit moment een flinke transformatie door interieur designstudio NiceMakers… Wij zijn benieuwd!
Nieuwe Doelenstraat 2-14


weekendtips voor amsterdam4. De Bajes
De Bajes is een bijzondere street art bar met te gekke werken van internationale kunstenaars als D*Face, Ben Eine en The London Police. Bij deze ‘urban jungle’ aan het Rembrandtplein, drink je heerlijke cocktails, eet je een goed plankje charcuterie en dans je in het weekend tot in de vroege uurtjes. Cheers!
Utrechtsestraat 11


Wontons bij Sea Palace

5. Sea Palace – Dimsum Brunch
Deze enorme boot vlakbij Centraal Station zit vaak vol met Aziatische bezoekers. Zij weten al lang dat de dim sum bij Sea Palace heerlijk is! Het is een te gekke plek voor een zondagse ‘hangover’ brunch! Kun je even geen alcohol meer zien, bestel dan een heerlijke, alcoholvrije Seadlip cocktail!
Oosterdokskade 8


6. De Avocado Show / Downtown
Bij de eerste, populaire vestiging staat steevast een rij tot aan Haarlem. Gelukkig kun je nu ook op de Keizersgracht 449 terecht voor de beroemde avocadokunstwerkjes! Ze zijn bijna te mooi om op te eten! Probeer het gevaarlijk lekkere en vegan ‘Peanut Butter Avo Ice Cream’…
Keizersgracht 449


weekendtips voor amsterdamWeekendtips voor Amsterdam

7. Bar Ramona
Begin je avond met een cocktail of speciaalbiertje bij dit spiksplinternieuwe café van de Drie Wijzen uit het Oosten op de de Clercqstraat. Eerder opende zij o.a. Bar Bukowski, Waterkant en Louie Louie. Bestel er zeker wat heerlijke oesters of de lekkere Aziatisch gekruide jackfruit nuggets bij! Die vond ik allebei bijzonder smakelijk! Deze stoere dame is de hele dag geopend voor gezelligheid!
De Clercqstraat 79


Check HIER meer favoriete hotspots in Amsterdam!Booking.com