Restaurant Felix: nieuwe juweel op de Keizersgracht

Psst, er is een spiksplinternieuw high-end restaurant geopend in het Felix Meritis-huis aan de Keizersgracht. Met chef Floris van Straalen aan de leiding weet je bij voorbaat al dat je goed zit. Ik mocht komen voorproeven bij Restaurant Felix en ben enorm onder de indruk van de verfijnde smaken en bijzondere (biologische) wijnen!

Restaurant Felix AmsterdamInterieur van Restaurant Felix, Amsterdam.

Het Felix Meritis-huis is een cultuurhuis waar artistiekelingen, denkers en wetenschappers zich al sinds 1788 verzamelen. Het is een huis voor de nieuwsgierige geest en een broeinest van creativiteit. Je kunt hier tentoonstellingen, concerten en andere bijzondere evenementen bijwonen en bewonderen.

Restaurant Felix AmsterdamHet team van Restaurant Felix: Saskia Smeenk (sommelier), Floris van Straalen (chef) en Sander van Loenen Martinet (maître d’).

Floris van Straalen begon zijn carrière bij Oud-Sluis***, waar hij stage liep bij Sergio Herman. Hij verhuisde met hem mee naar restaurant Pure C**. Later werd hij souschef en chef van restaurant Envy. In de gerechten op de kaart van restaurant Felix zit een knipoog naar de Nederlandse keuken. Denk hierbij aan vis uit de Noordzee en rundvlees afkomstig van een echte Hollandse boer.

De ruimte met een indrukwekkend hoog plafond en authentieke ornamenten straalt een enorme klasse uit. Elegant, stijlvol en modern. De blauw met roze muren, laten een zonsondergang boven Amsterdam zien. Het ontwerp voor het Felix Meritis pand is gemaakt door de prijswinnende architecten van i29.

Restaurant Felix AmsterdamRestaurant Felix AmsterdamDe bijzondere gerechten bij Restaurant Felix, Amsterdam.

De gerechten die we gepresenteerd krijgen zijn indrukwekkend en bijzonder smaakvol. Deze New Dutch Cuisine is verrassend lekker! De Zeeuwse platte oester met koude meringue is fris en pittig en wordt theatraal uitgeserveerd met stikstof. De ‘signature dish’: een 62 graden ei, is zoetig, zout en romig tegelijk. Heerlijk! We worden getrakteerd op vers brood met opgeklopte boter en ‘Viking zout’. Gevaarlijk lekker…

De snoekbaars bij Restaurant Felix.

Het ene na het andere bijzondere gerecht passeert de revue. De snoekbaars met kool, zalmeitjes, umeboshi & een beurre blanc van sake is de klapper van de avond. Een feestje voor de smaakpapillen!

Restaurant Felix AmsterdamDessert

Sommelier Saskia Smeenk maakt met haar enthousiasme en bijzondere (biologische) wijnen de avond af. Groot compliment voor haar professionaliteit, persoonlijkheid en gedurfde keuzes! Wat een topteam samen met Floris van Straalen!

Leuk weetje: na je lunch of diner ontvang je een door Floris ontworpen chocoladereep. Heb jij een gouden reep gekregen? Dan mag je gratis komen dineren met z’n tweeën! Het lijkt Sjakie & de Chocoladefabriek wel!

Wat een aanwinst op de Keizergracht. Ik ga hier zeker terugkomen!
4 gangendiner: € 49
5 gangendiner: € 60
7 gangendiner: € 79

Restaurant Felix is ook geopend voor lunch!
3 gangen: € 39,50
5 gangen: € 60

Klik HIER voor nog meer Amsterdam inspiratie!
Klik HIER voor een ander favoriet restaurant van me in Amsterdam…

Je kunt Little Wanderbook volgen op Instagram, Bloglovin’, Twitter & Facebook!